maandag 27 mei 2024

Lintjes voor negen Veldhovenaren

Veldhoven – Burgemeester Marcel Delhez reikte vanmorgen aan acht Veldhovenaren een Koninklijke onderscheiding uit voor hun inzet voor de samenleving. Ook Tiny Saris, penningmester van Omroep Veldhoven, kreeg een lintje. Eén onderscheiding wordt op een later moment opgespeld.

De negen Veldhovenaren zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. In alle vroegte gingen burgemeester Marcel Delhez en zijn echtgenote op pad om de inwoners te verrassen. Hij bezocht hun woonadres in een open touringcar met een gezelschap van college- en raadsleden, fanfare, vloggers en pers. Daar vertelde hij hen dat het ‘Zijne Majesteit heeft behaagd’ en verraste hij hen met een Koninklijke onderscheiding. Eén onderscheiding wordt op een later moment uitgereikt.

Jos Bierens (1958). Jos was betrokken bij het opzetten van parochie Sint Maarten in de wijk Heikant. Hij was verantwoordelijk voor het financieel beleid en het generen van inkomsten. Daarnaast was Jos 20 jaar actief in het bestuur van de Oranjemarkt. Ook heeft hij vele vrijwilligersfuncties vervuld bij voetbalvereniging Rood Wit Veldhoven, waar hij momenteel secretaris en lid van het hoofdbestuur is.

Gerry van Tuijl-Engelen (1961). Gerry van Tuijl-Engelen heeft verschillende functies vervuld voor de parochie. Zij was bestuurslid, doopvoorbereider, communievoorbereider, collectant, bezorger parochieblad Christus Koning.

Ria Tholen-Appel (1951). Ria is vrijwilliger en bestuurslid van Stichting Vrienden van de Mariakapel
in Zandoerle. Ook is zij actief binnen de parochie Christus Koning.

Cees van Doren (1961). Cees  is een zeer betrokken vrijwilliger in Veldhoven en vooral in kerkdorp
Oerle. Hij heeft zich lange tijd ingezet voor de jeugd van Oerle: bij Jong Nederland en later Stichting Jeugdbelangen Oerle.

Yvonne Gerrist-Willemsen (1977). Yvonne is vrijwilliger en sinds vijf jaar ook algemeen bestuurslid van Stichting Jeugdbelangen Zonderwijk. Deze stichting werd ruim 50 jaar geleden opgericht
door vrijwilligers om voor kinderen uit de Veldhovense wijk Zonderwijk activiteiten te organiseren.

Tiny Saris (1953). Tiny is actief bij voetbalvereniging RKVVO. Hij heeft verschillende functies vervuld:
penningmeester, lid dagelijks bestuur, lid hoofdbestuur, jeugdleider en lid clubhuiscommissie. Ook is hij penningmeester bij Omroep Veldhoven.

Sjack van der Linden (1963) Sjack was leider van de verkenners bij Scouting Sint Stanislaus Kostka.
Hij ging zes keer per jaar een weekend met de verkenners kamperen; maar het hoogtepunt van het jaar was altijd het zomerkamp.

Sophia Eliëns-van Rhee (1943). Sophia is al ruim 40 jaar actief met ondersteunen en organiseren van
activiteiten voor Buurtvereniging De Molenbuurt Zeelst. Zij speelt een grote rol bij het organiseren van de jaarlijkse rommelmarkt.

Wim van den Oever (1959). Wim is een zeer maatschappelijk betrokken Veldhovenaar. Als 15 jarige jongen begon hij bij voetbalvereniging UNA als trainer/leider bij de jeugdelftallen. Hij trainde selectie-elftallen, maar blonk uit in het trainen van en begeleiden van de minder getalenteerde jeugdteams.