donderdag 25 april 2024
Michael Damman en Gerrit Breton stoppen invaller Richard Rooijakkers af - Foto: Monique van de Ven

Mierlo Hout voorbij Rood Wit in aantrekkelijk duel

Veldhoven-Dorp – Op het zonnige sportpark De Korze ontving Rood Wit deze zondagmiddag Mierlo Hout. De gasten waren voor aanvang van de competitie getipt als een van de kanshebbers voor de prijzen in de 2e klasse, maar konden dat niet waarmaken. Mierlo Hout stond voor de wedstrijd op een vijfde plaats, Rood Wit stond zesde. Ook op het veld was vooral in de 1e helft te zien dat beide teams aan elkaar gewaagd waren. In de 2e helft was Mierlo Hout een stuk feller, waardoor zij uiteindelijk met de volle buit terug naar huis gingen.

Al vroeg in de wedstrijd kregen beide teams een grote kans. Na 2 minuten moest Rood Wit keeper Jesse Bertrams al een de bak om een doelpunt in de korte hoek te voorkomen van Mike de Meij. En 3 minuten later vuurde Finn van Gulik vanaf 20 meter een pegel af op de verste paal. Na een kwartier moest Sami Hawedi zich vanwege een blessure laten vervangen door Daan Verbeek. Na twintig minuten kreeg Rood Wit de bal niet weg in het strafschopgebied, waardoor er een rommelige situatie ontstond. Uiteindelijk kon Bart van de Looij op de doellijn redding brengen.

Het eerste doelpunt van de wedstrijd viel aan Rood Wit kant, toen Giovanni van Bladel een voorzet vanaf rechts van dichtbij kon inschieten, 1-0. Een kleine 10 minuten later ketste een schot van Jan van Hout via de lat terug in het veld. Finn van Gulik tikte de bal in, waar een verdediger van Mierlo Hout de bal op of achter zijn eigen doellijn wegwerkte. Volgens de scheidsrechter was het achter de doellijn, zodat de 2-0 op het scorebord verscheen. De thuisploeg kon echter niet lang van deze comfortabele voorsprong genieten, want in de laatste seconde kopte Mierlo Hout spits Mike de Meij de aansluitingstreffer in.

Mierlo Hout wisselde in de rust 2 spelers en trok in de tweede helft een stuk feller van leer. Dat leidde al snel tot de gelijkmaker nadat een inzet van Mike de Meij verkeerd werd beoordeeld door Stef Schellekens, waarna de bal via zijn hoofd in het Rood Wit doel valt. De thuisploeg probeerde wat terug te doen, maar het bleef beperkt tot twee mogelijkheden. In de 71e minuut werd een pegel van Jan van Hout door doelman Lebens met moeite tot corner verwerkt en 4 minuten later werd een voorzet vanaf de achterlijn van Finn van Gulik recht voor het doel net buiten de 16 vol op de slof genomen door Gerrit Breton, maar de bal ging net over het doel.

Met nog een kwartier te gaan besliste Mierlo Hout de wedstrijd. Een diepe voorzet vanaf rechts van Magazi werd bij de tweede paal met een fraaie duik ingekopt door Mike de Meij, 2-3. In de resterende tijd was Rood Wit niet meer bij machte om alsnog de gelijkmaker in het net van de gasten te werken. Ondanks de kleine nederlaag speelde Rood Wit een goede wedstrijd en kan met vertrouwen naar de volgende wedstrijd uitkijken: zaterdagavond in Oerle de Veldhovense derby tegen het in degradatiezorgen verkerende RKVVO.

32. van Bladel 1-0, 40. 2-0 (e.d.), 45. de Meij 2-1; 52. Schellekens 2-2 (e.d.), 75. de Meij 2-3

Rood Wit: Bertrams; Damman, van de Looij, Schellekens, Slegers; Evers (62. Kouwenberg), Hawedi (15. Verbeek), Breton; van Gulik (82. Fasen), van Bladel, van Hout
Mierlo Hout: Lebens; van de Ven, Giesen, Verkoelen, Martina; Schamper, van Thiel, J. Rooijakkers (46. Deelen), Meeuwsen (46. R. Rooijakkers), de Meij (90. Moreno Guerrero), Magazi