donderdag 18 april 2024
Oirschot Vooruit moest er ook aan geloven - Foto: Marvilde

Marvilde op randje van kampioenschap

Oirschot – Na een serie met sterke tegenstanders stond vandaag voor Marvilde de laatste topper op het programma: in Oirschot tegen de nummer 2 van de ranglijst. Het was de laatste kans voor Oirschot Vooruit om de strijd om het kampioenschap nog enigszins spannend te maken. Na de wedstrijd was duidelijk dat dit er nooit in zat voor de thuisclub. Marvilde controleerde de wedstrijd de volle 90 minuten en won zonder problemen met 0-2.

Marvilde ging geconcentreerd de wedstrijd in met maar één doel: de overwinning moest mee naar Veldhoven. Klein detail: dit was na 17 wedstrijden op kunstgras de eerste wedstrijd op natuurgras in deze competitie. In de eerste helft leverde dat meerdere kansen op, waarvan er uiteindelijk maar één benut werd. De tweede helft consolideerde Marvilde de voorsprong en verdubbelde zelfs de score, waarbij het nauwelijks een kans toestond aan Oirschot Vooruit.

Na 14 minuten combineerde Clint van Doorn met Anwar Janssen. Uiteindelijk punterde Clint in het strafschopgebied de bal tegen de binnenkant van de paal, waardoor deze aan de andere kant van het doel over de achterlijn ging. Zeven minuten later was er een aanval op de as van het veld. Een breedtebal was niet voor Twan Demin bestemd, maar hij lag toevallig wel op snelheid en onderschepte die bal. Hierdoor kwam hij alleen voor doelman Niels Stockman en tikte de bal rustig in het doel, 0-1. De enige echt gevaarlijke actie van Oirschot Vooruit kwam twee minuten later. Een vrije trap op 25 meter werd niet voorgegeven, maar ineens op doel geschoten. Bram van Straten, de gevaarlijkste man aan de kant van de thuisclub, raakte hiermee de buitenkant van de paal.

Op het half uur legde Twan Demin aan voor een vrije trap op 23 meter. Zijn inzet ging net naast de kruising. Eén minuut later gaf Robbert Born de bal op Sil van Herwijnen. Sil gaf breed op Anwar Janssen die vanaf 20 meter over het doel schoot. Vijf minuten voor de rust nam Robbert Born een vrije trap op de middenlijn, die perfect bij Twan Demin kwam achter de verdediging van Oirschot Vooruit. De aanname was goed, maar uiteindelijk wist een verdediger het schot te blokken. Weer 2 minuten later gaf Sil van Herwijnen op Ferry Aerts op links. Ferry sneed het strafschopgebied in, maar bij zijn schot hielp het slechte veld niet mee, waardoor hij naast schoot. De achterbal werd slecht genomen door doelman Stockman, waardoor Sil van Herwijnen op kon pikken. In het strafschopgebied schoot Sil net voor het doel langs. Marvilde was duidelijk veel beter, maar beloonde zich veel te weinig.

In de tweede helft was het aantal kansen kleiner. Marvilde vond het prima en Oirschot Vooruit was niet in staat om gevaarlijk te worden. Na 10 minuten kwam Ferry Aerts, na goed doorzetten, alleen voor de doelman, maar Stockman kon de inzet met de benen tot corner verwerken. Net voor het uur viel uiteindelijk de beslissing. In het strafschopgebied schoot Sil van Herwijnen op doel, maar dit werd geblokt en kwam zomaar voor de voeten van Anwar Janssen. Op 7 meter midden voor het doel schoot Anwar de 0-2 hoog in het doel. Hierna werd er vooral veel gewisseld, maar kansen kwamen er niet meer.

Marvilde heeft zich een fantastische uitgangspositie gecreëerd richting het kampioenschap.  Daarvoor moet het zelf zondag in Meerveldhoven winnen van De Valk en mogen zowel Oirschot Vooruit (uit tegen Valkenswaard) als Sparta’25 (thuis tegen Hilvaria) hun wedstrijd niet winnen. In dat geval is Marvilde al vijf wedstrijden voor het einde van de competitie de kampioen.  (tekst: Peter Verstappen)

22. Demin 0-1; 60. Janssen 0-2

Marvilde: van Rooij; C. van Doorn, van den Boomen, R. Born, van Vark; M. van Doorn (88. Kantelberg), Demin (65. Vroomen), de Jongh; Janssen (88. Megens), van Herwijnen (84. Yilmaz), Aerts (84. de Bie)
Oirschot Vooruit: Stockman; van Heerebeek, van Nunen (59. Versteden), van Gestel, van Overdijk; van de Biggelaar, Hagemeier, Swaanen, van Straten, Meeuwis, van de Wal