woensdag 24 april 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

“Gezellig” lentefeest bij UNA

Zeelst – Zoals de laatste jaren gebruikelijk is bij UNA wordt er omstreeks deze tijd een lentefeest georganiseerd bij de club. Hopelijk hebben de mensen die dit feest bijwoonden ervan genoten. Het duel dat daaraan vooraf ging gaf echter geen moment reden tot enig vermaak. Blauw Geel ’38, absoluut geen hoogvlieger in de Derde Divisie, won met 1-0 op Sportpark Zeelst.

De gasten uit Veghel gooiden vanaf minuut één veel strijdlust in de wedstrijd. Dat resulteerde erin dat de ploeg van trainer Niels van Casteren veel balbezit had en vaak voor het doel van Kai Huybers opdook. Echte kansen ontstonden er echter niet voor Blauw Geel ’38. UNA was minder in balbezit, maar had niet te klagen over doelrijpe mogelijkheden. Die waren er voldoende, maar ze werden allemaal om zeep geholpen. Vooral Max van den Akker verprutste zeker twee opgelegde kansen, maar hij was niet de enige die in de malaise deelde.

Na rust begon UNA aanvankelijk goed aan de strijd. Op aangeven van Max van den Akker schoot Brian Boogers tegen keeper Aria Hashemi aan en bij deze actie raakte UNA’s nummer tien geblesseerd. In de 59e minuut kreeg UNA wat het verdiende: Ben van de Nieuwenhof bracht Bauw Geel’38 op voorsprong.

Daarna ging de geelzwarte kaars helemaal uit. Pas toen de 90e minuut dichterbij kwam probeerden de mannen van trainer Harrie Gommans met elf !! spelers voor het Veghelse doel nog een treffer te forceren. Maar daarvoor was het te laat. Het feest kon beginnen… Soms wordt een feest een braspartij. Deze keer verdiende het duel dit predicaat.  (tekst: Huub de Ruyter)

Doelpunten:
59. Van Boxtel 0-1

Opstellingen:
UNA: Huybers; Berggraaf (71. Boudewijns), N. van Boekel, Sijbers, Jagt; R. van Boekel, Boulghalgh, Franssen; van den Akker, Boogers (56. Tielemans), Senders (71. Koç)
Blauw Geel’38: Hashemi; van Boxtel, Dekkers, Zeller, Egmond; Dobbelsteen, van der Zanden (76. op den Camp), Voets; van de Nieuwenhof (90+. Barglan), Wouters (82. Verbakel), Loermans