zondag 14 juli 2024
Meike de Jong verzorgt traditioneel de presentatie van de avond

Mensen van Veldhoven Live – 11e editie

Centrum – Op 8 december organiseert Theater de Schalm de elfde editie van Mensen van Veldhoven Live! Verschillende gastsprekers nemen plaats op het podium. Zij vertellen op een inspirerende manier over hun passies en drijfveren. De presentatie is in handen van Meike de Jong, bekend van RTL Nieuws. De deur staat open voor iedereen, aanvang 20:00 uur en de toegang is gratis.

De gastsprekers uit Veldhoven en omstreken nemen je mee in hun passies en drijfveren. Dit doen zij middels de presentatievorm Pecha Kucha.

Pecha Kucha is Japans voor ‘geroezemoes’. Het is een wereldwijd fenomeen waarbij deelnemers in een standaard format van 20 plaatjes van 20 seconden een idee presenteren. Hierdoor wordt het geen saaie lezing of vermoeiende presentatie. De vorm spoort de spreker aan om in 6 minuut 40 op creatieve wijze zijn passie of verhaal te vertellen. Mensen van Veldhoven Live is een evenement voor iedereen die op welke manier dan ook creatief bezig is: ontwerpers, dromers, ondernemers, wetenschappers, critici, studenten, etc.

De volgende sprekers zijn al bekend:

Hugo Vrijdag

Hugo Vrijdag (1970), studeerde af aan de Design Academy Eindhoven. Hij is de geestelijk vader van de science centra De Ontdekfabriek (Eindhoven), Het Ontdekstation (Tilburg) de Uitvindfabriek (Breda) en de Ontdekhal (Utrecht). Als beeldend kunstenaar en ontwerper combineert hij zijn fascinatie voor techniek met storytelling. Vrijdag schrijft verhalen die verfilmd worden. In de films spelen de door hem ontworpen rekwisieten de hoofdrol. Vrijdag heeft in de loop der jaren een aantal lichtinstallaties en kunstwerken in de openbare ruimte gemaakt.

Michael Dekker ‘Magic Mike’

Michael is een geboren en getogen Veldhovenaar. Van jongs af aan was hij geïnteresseerd in goochelen. Dat kwam vooral door een oud-oom die goochelaar was. Op zijn 12e heeft deze hem een paar trucjes geleerd die hij altijd heeft onthouden, maar pas 10 jaar daarna is hij echt besmet geraakt met het goochelvirus. Uiteindelijk wist hij daar zijn boterham mee te verdienen en heeft hij dit jaar meegedaan aan de Nederlandse Kampioenschappen. Waar een hobby je al niet kan brengen.

Nicole van Herpen en Nicole Verhoeven

‘Wij maken mensen blij met kunst.’ ’t Kunsthuis; een dynamische kunstzinnige plek, door en voor Veldhovenaren Nicole van Herpen en Nicole Verhoeven, zelfstandig kunstenaars met een passie voor kunst. Tijdens Mensen van Veldhoven Live vertellen Nicole en Nicole hoe ze elkaar hebben gevonden in hun passie kunst en waarom ze dat geluk willen delen.

Erik Vannisselroy en Martine Paulusse

De Rotary, wat is dat eigenlijk? Zijn dat niet oude mannen in driedelig grijs die sigaren roken? Niets is minder waar. Eric en Martine vertellen over wat ze wél zijn en wat de Rotary doet voor Veldhoven. Erik Vannisselroy, 56 jaar, is al ruim 10 jaar actief in de Rotary, als bestuurslid, penningmeester, secretaris, en voorzitter.  In het dagelijks leven is hij advocaat en mede-eigenaar van TRC Advocaten in Veldhoven. Martine Paulusse, 48 jaar, is sinds 2019 lid van Rotaryclub en actief in de programmacommissie. Zij is mede eigenaar van Paulusse bedrijfsopleidingen, dat opleidingen ontwikkelt voor levensmiddelenfabrieken.

Aanmelden via de website van De Schalm.