donderdag 28 maart 2024
Aanvoeder Niek van Boekel in duel, Brian Boogers kijkt toe - foto: Thieu Vlemmix

Een 0-0 hoeft in Zeelst niet saai te zijn

Zeelst – Dikwijls zijn 0-0 wedstrijden het aanzien nauwelijks waard. Het duel UNA-Hercules eindigde ook in een doelpuntloze remise, maar was boeiend van de eerste tot de laatste minuut. Twee ploegen streden op Sportpark Zeelst voor de winst en die kwam er uiteindelijk niet voor blauwwit en geelzwart.

Op voorhand wist het team van Harrie Gommans dat het een lastig karwei zou worden tegen Hercules; een ploeg waarvan UNA nog nooit won. Afgelopen seizoen zegevierden de Utrechters nog met 1-5 aan de Sportlaan en de uitwedstrijd ging voor UNA met 4-1 mis. Het team van trainer René van der Kooij miste op een haar na promotie naar de Tweede Divisie en ook nu weer tonen de Domstad bewoners dat ze heel wat in hun mars hebben. UNA was dus voorbereid op een lastig karwei.

Beide teams gingen van meet af aan met een hoog tempo de strijd aan en deden niet voor elkaar onder. In de eerste helft vielen er weinig doelrijpe kansen te bewonderen. UNA kreeg er twee van Max van den Akker. Zijn kopbal ging centimeters naast en een vrije trap van Max kon door doelman Fons Mulder nog net over de lat getild worden.

Na rust zakte het team van Harrie Gommans zeker niet in en veroverde steeds meer veldoverwicht. Ook nu weer waren kansen duur. Brian Boogers kreeg nog de beste mogelijkheden. Hij scoorde fraai, maar in buitenspelpositie. Daarnaast ging hij te gehaast om met twee geboden kansen. Na 90 minuten stonden de nullen nog op het bord. Het negende gelijkspel voor UNA, maar ditmaal was het geen saai duel!

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers (76. Boudewijns), Sijbers, Jagt; v. Rosmalen, N. v. Boekel, Respen (83. Bastiaans), Senders, Boogers, van den Akker
Hercules: Mulder; Ploem, van Gorkom, Bijl, Benschop, Vermeulen (70. Kuin), Waterink, van Rooijen, Lahri, Zwart, Homoet (80. Andeloe)