donderdag 13 juni 2024
De partij zonder naam heeft al wel een lijsttrekker: Maarten Prinsen @Foto Harry Kleijnen

Nieuwe politieke partij in Veldhoven

Veldhoven-Dorp – Veldhoven Samen Anders, BurgerPartij Veldhoven en Lokaal Liberaal gaan samen verder in een nieuwe politieke partij. Een naam is er nog niet, maar de lijsttrekker heet Maarten Prinsen. Als één lokale politieke partij gaan ze de gemeenteraadsverkiezingen in van 16 maart. Dit werd maandagavond bekend gemaakt in een persbijeenkomst in restaurant De Brand.

Versplintering van kleine partijen, dat is geen goede zaak, zo staat in het persbericht dat maandagavond werd verspreid. Het komt de belangen van Veldhoven en haar inwoners niet ten goede.

In de huidige raadsperiode hebben de drie partijen veel met elkaar samengewerkt. Samen concluderen ze dat ze elkaar uitstekend versterken en aanvullen. Deze ervaring heeft geleid tot deze beslissing. De drie genoemde partijen hebben daarom de laatste maanden de koppen bij elkaar gestoken en uitgebreid de mogelijkheid onderzocht om samen een nieuwe Veldhovense politieke partij te gaan vormen.

Ook de achterbannen van de drie partijen zijn betrokken bij het samensmeltingsproces. Daaruit kwam bevestiging van de keuze met het oog op de toekomst. VSA, BurgerPartij Veldhoven en Lokaal Liberaal willen werken aan een beter Veldhoven. Uitgangspunt hierbij zal zijn ‘luisteren naar de inwoner in een zelfstandig Veldhoven’.

RADIO INTERVIEW

In het ochtendprogramma “Mmm … op de koffie met Theo” praat gastheer Theo Erkens woensdag 17 november vanaf 11:10 uur op Radio Veldhoven met de huidige partijleiders van de 3 fuserende partijen: Ivon Luijkx (BurgerPartij Veldhoven), Wim Peters (VSA) en Maarten Prinsen (Lokaal Liberaal). Deze uitzending gemist? De herhaling is zaterdag 20 november opnieuw vanaf 11:10 uur.

3 reacties

  1. Is het radio interview ergens te downloaden of opnieuw te beluisteren behalve as zaterdag.
    Mvg, M van Maurik