UNA zwaar in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA blaft een beetje maar bijt niet in Oostzaan

Oostzaan – Opnieuw is vandaag corona de boosdoener die zorgt voor een leeg sportcomplex. Het veld van OFC leek vooraf toch al niet de ideale plek om de verkeerde galoppade van vorige week eventjes vlot recht te zetten. UNA was er nooit succesvol.

Helaas, onze 50-jarige hoofdsponsor Simac kan niet worden bedankt met een sportief verrassingscadeau bij dit gouden jubileum. Bij OFC viel voor UNA deze middag namelijk weinig te halen. Met opnieuw een aantal afzeggers (Thomas Horsten en Alberto Puts zelfs pas op de wedstrijddag zelf) en na afgelopen zondag Serhat Koç en Teun Willems (gescheurde knieband), blijft de blessure malaise maar voortduren. De selectie is daardoor zo dun geworden dat op het wedstrijdformulier zelfs assistent-trainer Sjors Paridaans bij de reserves moest worden gevoegd.

Een echte topper is het in Oostzaan niet geworden. Daarvoor was het krachtsverschil, zeker voor de rust te groot. Vooral aanvallend viel er aan UNA zijde weinig te genieten. In de eerste helft schiep UNA zich geen kansen. OFC wel. Met een beweeglijke aanval maakte het de UNA-achterhoede danig lastig. Dat leverde uiteindelijk twee goals op: de 1-0 na een goed kwartier door Niels Butter en de 2-0 niet veel later door Denzel Prijor.

Na de pauze kwam er meer agressie in het spel van UNA. Het leverde een vrijwel gelijkwaardig veldspel op. Maar kansen? Nee dat niet. Of aan het einde toch nog. Een schietkans in de 90e minuut voor Sten Senders die net over de kruising ging en in de 91e eentje voor Abdiasis Eenow Dahir (ingevallen voor Samuel Franssen) die op de vuisten van de OFC-doelman uiteenspatte. Dat was het. Maar met een zo door blessures geplaagde ploeg kun je dat de mannen van Harrie Gommans eigenlijk niet kwalijk nemen.

25. Butter 1-0, 35. Prijor 2-0

UNA: Huybers; Bergraaf, Sijbers, Scheepers, Jagt; Boulghalgh, Franssen (Eenow Dahir), Van Gerven; Senders, van den Akker, R. van Boekel