donderdag 13 juni 2024

NL-Alert app voor informatie bij een noodsituatie

Den Haag – Met de NL-Alert app ontvangen Brabanders die dicht bij de grens met België zijn, altijd een NL-Alert bij een noodsituatie. Dat was nog niet steeds het geval, omdat hun telefoon soms verbonden is met een buitenlandse zendmast. Die zenden geen NL-Alert uit. De app is ook bruikbaar voor mensen met een visuele of auditieve beperking. De app kunt u downloaden in de Apple App Store en Google Play Store.

NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je informeert bij noodsituaties. U ontvangt een NL-Alert als noodmelding op uw mobiele telefoon. Dat kan nu ook met de NL-Alert app.

Grensgebied

De app is handig voor mensen die vaak dicht bij de grens zijn. Want dan kan het gebeuren dat u een NL-Alert mist. Dat heeft te maken met de zendmast waarmee uw telefoon op dat moment verbonden is. NL-Alert wordt alleen uitgezonden op zendmasten van alle Nederlandse telecomproviders. Wilt u ook NL-Alerts ontvangen als uw mobiele telefoon verbinding heeft met een buitenlandse zendmast? Download de app en zorg dat u verbonden bent met mobiel internet.
NL-Alert duidelijk voor iedereen
NL-Alert moet duidelijk zijn voor iedereen. Ook voor mensen met een visuele of auditieve beperking, Daarom biedt en ondersteunt de app ook meerdere toegankelijkheidsfuncties die hierbij helpen. Als u slechtziend bent, kunt u inzoomen in de app, het contrast vergroten of de app in donkere modus bekijken. Ook kunt u de tekst in de app en van het NL-Alert zelf laten voorlezen (tekst-naar-spraak). Als u slechthorend of doof bent, kunt u instellen dat uw mobiele telefoon lichtflitsen geeft bij een melding van de NL-Alert app.

Over NL-Alert

U ontvangt een NL-Alert bij noodsituaties, zoals een brand of extreem weer. Op uw mobiele telefoon, maar ook ziet u de NL-Alert op digitale reclameschermen en reisinformatieschermen in het openbaar vervoer. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden.

Een voorbeeld:
‘NL-Alert 22-12-2023 15:52 Rookontwikkeling door brand in de Wouwstraat in Doetinchem. Ga naar binnen. Sluit ramen en deuren. Meer informatie op: www.nl-alert.nl’

Ontvangt u een NL-Alert? Luister of lees het bericht meteen, volg de instructies op en informeer anderen. Want het kan zijn dat iemand het NL-Alert nog niet heeft ontvangen. Zo heeft iedereen direct informatie bij een noodsituatie. Kijk voor meer informatie op www.nl-alert.nl/app.