zaterdag 27 april 2024
UNA stond de 2e helft vaak onder druk, maar hield stand - Foto: Thieu Vlemmix

UNA met 10 man met hakken over de sloot in Meerssen

Meerssen – In de eerste wedstrijd na de winterstop sleepte UNA met moeite een fortuinlijk puntje uit de strijd tegen het aanzienlijk lager geplaatste SV Meerssen.

Al na een half uur moest UNA met 10 man verder nadat Max van den Akker met rood van het veld werd gestuurd. Het zag er dan ook nog wat donkerder uit in Zuid-Limburg dan bij aanvang al het geval was. Maar het klaarde vijf minuten later behoorlijk op toen Brian Boogers een goede aanval doeltreffend afrondde: 0-1. In de 42e minuut deed Demen Roumen namens de thuisploeg koppend wat terug door het scoren van de gelijkmaker, 1-1. Dat is ook de ruststand.

In de tweede helft zakten de UNA-mannen, zowel letterlijk als figuurlijk terug, en was de thuisploeg diverse keren vlak bij een tweede treffer. De uitstekend keepende Petar Stoskovic vormde daarbij veelvuldig een sta in de weg en daarnaast toonden de aanvallers van Meerssen zich goed in het missen van vele opgelegde kansen. UNA hield zo de 1-1 stand tot aan het eindsignaal vast, wat toch nog een (fortuinlijk) puntje opleverde.

34. Boogers 0-1, 42. Roumen 1-1

UNA: Stoskovic; Smeins, Scheepers, Sijbers, van Casand; Boulghalgh, Wielinga, Senders (62. Jagt); Respen, Boogers, van den Akker
SV Meerssen: Mertens; Roumen, Kuijs, Knops, Unal, Everaers, Vankan, van Dijck (81. Ceha), Simons, Last, Odetola-Benjamin