donderdag 29 februari 2024
Voormalig Rabobank gebouw Bossebaan
Appartementen en hoge woontoren langs Bossebaan

Plan Bossebaan: ‘Ze hebben ons gehoord, maar ze hebben niet geluisterd’

D’Ekker – Bewoners in de omgeving van het oude Rabobankgebouw hebben antwoord gekregen op hun vragen over een 38 meter hoge woontoren die daar moet komen. Joep Roijers is een van de bewoners die de toren niet zit zitten. Hij is teleurgesteld in het College van B&W. ‘Misschien hebben ze ons wel gehoord, maar ze hebben zeker niet geluisterd.’

In mei 2018 kwam het College met het plan om een woontoren te bouwen van 12,5 verdiepingen. In de parkachtige omgeving tussen voornamelijk woningen steekt straks ‘de Rabo-toren’ met een hoogte van 38 meter ver uit boven de toppen van de bomen. Omwonenden hebben veel vragen over consequenties van de hoogbouw. Ze hebben hun zorg aan de gemeente laten weten door zienswijzen in te dienen.

Het duurde een paar maanden langer dan voorzien, maar deze week kwam het antwoord. De omwonenden ontvingen van het College de notie beantwoording van zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan Bossebaan – Burgemeester van Hoofflaan.

Roijers is niet onder de indruk van de notitie. ‘Ik kan er niet in ontdekken dat ze ook maar iets hebben aangepast aan het plan, misschien 0,01%.’ Nadat er eerder een gesprek met de burgemeester heeft plaatsgevonden, gingen Roijers en twee andere bewoners vanmiddag op bezoek bij wethouder Ad van den Oever. De wethouder deed geen inhoudelijke toezeggingen.

Joep Roijers: ‘Waarom juist hier zo’n hoge toren neerzetten? Omdat het stedenbouwkundig verantwoord is? Als oriëntatiepunt? De gemeenteraad zal haar mening vormen over dit plan van het College, mede op basis van onze inbreng. We hopen dat er snel een einde komt aan de leegstand op deze centrale locatie in Veldhoven en dat we er niet meer overlast voor terugkrijgen.’

De gemeenteraad behandelt de notitie waarschijnlijk in haar vergadering van 23 februari.

Gerelateerd nieuwsbericht over de Bossetoren.