zaterdag 22 juni 2024
burgemeester Marcel Delhez, Helga van der Steen en Edwin Welner

Rijksmonument aan Binnenweg 1 heeft nieuwe bestemming

Zeelst – Aan de Binnenweg staat op nummer 1 een rijksmonument. Dat is voortaan de uitvalsbasis van YOUSEEQ, een innovatief bedrijf dat personeel werft voor bedrijven en organisaties. Op vrijdag 24 oktober verrichte burgemeester Marcel Delhez de ”scheepsdoop”. Het pand is nu officieel in gebruik. Omwonenden, klanten en familie deelden mee in de festiviteiten.

In 1895 vond ook een opening plaats. Toenmalig burgemeester Antonius Janssens liet het prachtige rijksmonument bouwen. Ook hij deed de openingsceremonie. In december 2021 kocht de nieuwe eigenaar het gebouw. Het bedrijf heet YOUSEEQ dat zoveel betekent als ‘you seek’, ofwel jij zoekt.

Je voelt je thuis

De oprichters van YOUSEEQ vonden het belangrijk om het pand weer in oude staat terug te brengen. Met fluwelen handschoenen is het pand ”verbouwd”. De filosofie van het bedrijf, is dat medewerkers zich thuis moeten voelen op de plek waar ze het meeste van hun tijd spenderen: op het werk. Een regulier kantoorpand in een drukke stad past daar niet bij. .

Iets terug doen voor Veldhoven

Het openingsfeest sprak creativiteit en gemoedelijkheid uit. De burgemeester kwam het pand openen. Naast een respectvolle behandeling van het monumentale pand, wil het bedrijf graag iets terug doen voor de gemeente. Ze wil zich inzetten voor de werkgelegenheid voor inwoners.