Yoeri Sijbers springt het hoogst - Foto: Thieu Vlemmix

UNA haalt fors uit

Berkel en Rodenrijs – Het riante sportcomplex Het Hoge Land geeft wel zo ongeveer aan wat momenteel de ambities zijn van TOGB. De voetballende mannen uit Berkel en Rodenrijs hebben daar echter tegen UNA toch even pas op de plaats mee moeten maken. UNA haalde na lange tijd weer eens fors uit met maar liefst 5 doelpunten in 1 wedstrijd en nam de volle buit terug naar Zeelst.

Berkel en Rodenrijs – Het riante sportcomplex Het Hoge Land geeft wel zo ongeveer aan wat momenteel de ambities zijn van TOGB. De voetballende mannen uit Berkel en Rodenrijs hebben daar echter tegen UNA toch even pas op de plaats mee moeten maken. UNA haalde na lange tijd weer eens uit met maar liefst 5 doelpunten in 1 wedstrijd en nam de volle buit terug naar Zeelst.

In een duel waarin beide ploegen van meet af aan vol op de aanval predikten, begon UNA zeer doortastend. Al in de tweede minuut kon Yoeri Sijbers, na een vrije trap van Sten Senders, de 0-1 aan tekenen. En amper 20 minuten later mondde een vloeiende aanval over diverse schijven uit in een eindvoorzet van Thomas Horsten richting Juul Respen, die UNA naar 0-2 schoot. In de extra tijd van de eerste helft was dezelfde Juul Respen aangever bij de 0-3 door Brian Boogers.

In de tweede helft zagen de toeschouwers hetzelfde beeld. Beide teams waren er in hoog tempo op uit om te scoren en niet zozeer om dat tegen te houden. En ook nu lukte dat UNA een stuk beter. De 0-4 in de 48e minuut kwam tot stand na goed doorzetten van een Mitchel van Rosmalen (die een goede partij speelde). Hij werd gevloerd door laatste man Zwarteveld binnen de 16, wat een strafschop opleverde. Sten Senders was prima voor die taak berekend en zorgde vanaf de stip voor de 0-4. Een kwartier later kon de thuisploeg wat terugdoen (1-4), eveneens via een strafschop, die overigens in eerste aanleg door Petar Stoskovic werd gestopt, maar in tweede instantie trof Guus Steerneman alsnog het net. Het slotakkoord kwam op naam van Thomas Horsten met een pegel die laag en hard binnenplofte: 1-5. Twee conclusies: UNA speelde een ijzersterke partij en kan dus wel degelijk scoren.

2. Sijbers 0-1, 24. Respen 0-2, 45. Boogers 0-3; 48. Senders 0-4 (str), 62. Steerneman 1-4, 90. Horsten 1-5

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Senders, Boulghalgh, Boogers, van Rosmalen; Eenow Dahir (85. van den Akker), Respen