dinsdag 16 juli 2024
De bedenker van het spel, Niels Ramon Pieterse
De bedenker van het spel, Niels Ramon Pieterse

Spelauteurprijs uitgereikt in Veldhoven

Veldhoven – Zuiderspel is de spellenbeurs met haar roots in Veldhoven. In het weekend van 20-21 maart zouden de hallen van het Koningshof in Veldhoven hebben uitgepuild met spelliefhebbers uit binnen en buitenland. Maar ook hier stak Covid 19 een stokje voor. Toch bleef de organisatie van Zuiderspel niet stilzitten. Zij organiseerde een leuke prijsvraag: Laat zien waar je aan denkt, als je aan Zuiderspel denkt.

De uitslag van deze prijsvraag werd via een Liveshow op YouTube bekend gemaakt. In deze uitzending werd ook de winnaar van de spelauteur prijs Nederland bekend gemaakt. Een jury, bestaande uit winkeliers, spelvloggers en leden van de Veldhovense bordspelvereniging Roll The Dice, hadden hun keuze dit jaar laten vallen op Niels Ramon Pieterse. Hij bedacht het spel ‘Menhirs in de mist’, dat in 2020 uitgekomen is.

De game is een tweepersoonsspel, dat uitstekend in deze tijd te spelen is. Tijdens de uitzending werd Niels gebeld. Hij vertelde dat hij trots was dat hij deze prijs gewonnen had en dat hij alweer nieuwe ideeën heeft voor varianten op dit leuke spel.

De uitzending is terug te kijken op het YouTube-kanaal van Zuiderspel.