woensdag 17 april 2024

Start aanleg nieuwe fietsverbinding naar de High Tech Campus

Veldhoven – Op vrijdag 10 maart geven wethouder Jeroen Rooijakkers en Eric van Avendonk (directeur BAM) officieel het startsein voor de werkzaamheden van de nieuwe fietsverbinding van De Run naar de High Tech Campus.

Wethouder Jeroen Rooijakkers: ‘Veldhoven groeit, niet alleen door De Run en ASML, maar ook door de High Tech Campus. Er zijn steeds meer verkeersbewegingen tussen deze twee plekken. En daarom is een snelle en veilige fietsverbinding belangrijk. Dat is niet alleen gezond, maar ook beter voor het milieu. En deze nieuwe fietsverbinding zorgt voor minder autoverkeer op de Kempenbaan.’

Wanneer: vrijdag 10 maart 2023
Tijd: 10.30 – 11.30 uur
Waar: De Run 4222 (Projectkantoor BAM Infra)

Over de fietsverbinding

Een aantrekkelijke en veilige fietsroute kan de druk op het wegennet rondom de Kempenbaan en de N2 verminderen. We willen de bereikbaarheid van De Run verbeteren en in de toekomst garanderen. Fietsers zijn een belangrijke doelgroep. Daarom heeft de gemeente Veldhoven samen met partners gemeente Eindhoven, provincie NoordBrabant, ASML en de Rijksoverheid een maatregelenpakket opgesteld. Eén van de maatregelen is de fietsverbinding De Run – High Tech Campus.
Kijk op de website voor meer informatie.