woensdag 24 april 2024
Unitas in de verdediging bij een vrije schop van UNA - Foto: Thieu Vlemmix

UNA geeft slechte vertoning in Gorinchem

Gorinchem – De wedstrijd op de zaterdagavond heeft voor UNA geen goed resultaat opgeleverd. Na in september nog een 2-0 thuiszege behaald te hebben tegen Unitas, was het in de return een bar slechte wedstrijd tegen de middenmoter uit Gorkum. De thuisploeg was nog het minst slecht en won uiteindelijk met een nipte 1-0.

Yoeri Sijbers ontbrak op het appel wegens ziekte, zodat alleskunner Noël van Gerven zijn plaats innam. Juul Respen, die vorige week ziek was, had het bed weer verlaten en stond aan de aftrap. Een tiental minuten hielden de Zeelstenaren op Sportpark Molenvliet de schijn op dat hun kwaliteiten voldoende zouden zijn om thuisploeg Unitas de wil op te leggen. Het leverde één (gemiste) gelegenheid op om te scoren, voor Juul Respen. Daarmee was het in de eerste helft in feite al gedaan met de pret. Brian Boogers c.s. vielen hoe langer hoe verder terug en lieten aan de thuisploeg meer en meer het initiatief. Veel vechtlust en fysieke inzet waren de ingrediënten waarmee de Gorcummers UNA van zich af konden houden.

Na een 0-0 ruststand, zelfs meer dan dat. Want na een corner werd de bal in de 51e minuut door Omar Boulamhayan binnengekopt: 1-0. Daarna kwam UNA eigenlijk nooit meer in de wedstrijd. De samenhang ontbrak om echt potten te kunnen breken. Dat er alleen maar voldoendes waren voor de mannen achterin, zegt veel. Unitas was in feite niks beter, maar de ploeg gaf wel blijk van de absolute wil om te winnen, waarbij ook de fysieke inzet niet werd geschuwd. En dat was tegen dit zeer matige UNA uiteindelijk genoeg voor drie punten.

53. Habtemariam 1-0

UNA: Flokstra; Horsten, Scheepers, van Gerven, Jagt, Boulghalgh (76. Dahir Eenow), Boogers, van Rosmalen; Senders, Respen, van den Akker
Unitas: van Dongen; Boulamhayan, Tilahun Tefera, de Vries, Lokasi, Mutzers (72. Schalekamp), Haddouchi (76. Cornet), Ruwaard (76. Helstone), Goes (67. Kibrom Mihreteab), Habtemariam, Kiflom Tsegay