donderdag 25 april 2024
De 1-0 in de maak door Gideon Pieschel (11) - Foto: Evert Geurts

Marvilde wint voor 2e keer op rij, nu van Geldrop

Meerveldhoven – Vorige week wist Marvilde met de nodige moeite te winnen van FC Eindhoven. Deze zaterdag speelde Marvilde thuis tegen Geldrop en volgde een soortgelijke wedstrijd, met dezelfde uitslag, 2-1. Marvilde was zeker niet beter dan Geldrop (en ook niet beter dan FC Eindhoven), maar maakte wel de minste fouten en daar gaat het uiteindelijk wel om.

In de 9e minuut kwam Sammy Dirkx alleen voor Sam van Rooij op de punt van het 5-meter gebied. Zijn inzet werd gestopt door Van Rooij en voor de doellijn weggewerkt door Jorg Vroomen. Tien minuten later kwam Marvilde op voorsprong. Gideon Pieschel (vorig seizoen nog speler van Geldrop) kwam vanaf links naar binnen en schoot op doel. Via een rare stuit voor de doelman ging het schot in het doel, 1-0. Twee minuten later was er nog een grote kans voor Marvilde. Sil van Herwijnen gaf over links op Gideon Pieschel. Gideon op zijn beurt gaf ter hoogte van het strafschopgebied over de grond op Twan Demin., maar Twan miste de bal grotendeels waardoor de kans verloren ging. In de 21e minuut was het weer Dirkx die alleen voor Sam van Rooij opdook. Deze keer ging zijn inzet naast het doel. Drie minuten later mocht Wouter Verstraaten een vrije trap nemen op 20 meter. Het schot ging net naast de paal aan de goede kant voor Marvilde.

In de 2e helft werd een vrije trap vanaf de rechterkant voor het doel net over gekopt door Wouter Verstraaten. Op het uur kwam Rensel Bryson vanaf links en zijn schot kon nog net door Sam van Rooij over de achterlijn getikt worden. Bryson zou het in de 72e minuut beter en mooier doen. Vanaf links trok hij naar binnen, waarbij hij wel heel veel ruimte kreeg. Zijn schot in de verre hoek ging via de onderkant van de lat in het doel, 1-1.

Zes minuten later kwam Marvilde, ondanks een Geldrops overwicht, toch weer op voorsprong. Yurjen de Jongh stuurde Gideon Pieschel diep op links. Gideon bereikte de achterlijn en gaf over de grond terug op Sil van Herwijnen. Op 7 meter had Sil geen moeite om de 2-1 achter doelman Len van Gestel te tikken. Hierna bleef Geldrop wel aandringen, maar grote kansen voor de bezoekers kwamen er niet meer.

De grootste kans was aan de andere kant voor Sander Megens in de 86e minuut. Hij wist, door goed doorjagen op een verdediger, een bal half te onderscheppen. Deze kwam bij Gideon Pieschel terecht en Gideon kaatste de bal direct over de as richting het doel van Geldrop waar Sander diep ging. De inzet van Sander Megens werd met de voeten gestopt door Len van Gestel. In de laatste minuut kreeg Marvilde nog een grote kans door geblunder in de verdediging bij Geldrop. Gideon Pieschel  kwam hierdoor iets te ver aan de rechterkant van het doel terecht en kon niet meer afwerken. Na een belangrijke overwinning tegen FC Eindhoven volgde vandaag een net zo belangrijke overwinning tegen Geldrop.

17. Pieschel 1-0; 72. Bryson 1-1, 78. van Herwijnen 2-1

Marvilde: van Rooij; van Vark, Vroomen (79. Janssen), R. Born, Slegers; M. van Doorn, Weijers, de Jongh; van Herwijnen (79. Megens), Demin (27. van Houtum), Pieschel (92. Janssens)
Geldrop: van Gestel; Beets, Adriaans (61. Amezziane), van Groningen, van Bosstraten; W. Verstraaten, van Vlerken (90. L. Verstraaten), Deenen; Spijkerboer, Dirkx (84. Schoonheijm), Bryson