dinsdag 18 juni 2024
De wethouder en vrijwilligers van Veldhoven Samen Verkeersveilig
De wethouder en vrijwilligers van Veldhoven Samen Verkeersveilig

Ster voor Veldhoven Samen Verkeersveilig

Centrum – Afgelopen vrijdag overhandigde wethouder Ad van den Oever de Ster van Veldhoven aan de vrijwilligers van Veldhoven Samen Verkeersveilig. Dit gebeurde in de horeca gelegenheid d’n Burgemister.

Veldhoven Samen Verkeersveilig (VSV) is in 2017 opgericht en bestaat uit een kleine groep enthousiaste vrijwilligers. Ze zijn vooral actief met voorlichting geven over veilig gedrag in het verkeer. Eerder deden ze hetzelfde maar toen onder de vlag van Veilig Verkeer Nederland, afdeling Veldhoven. Activiteiten zijn de fietsexamens afnemen voor groepen 7, opfriscursussen, e-bikecursussen en scootmobiel cursussen geven. Ook bieden ze assistentie bij verkeersacties van de gemeente, scholen, politie en buurtverenigingen.

De Ster 
De Ster voor de vrijwilligers van Veldhoven Samen Verkeersveilig is gemaakt door een van de deelnemers van ‘Samen De Dag Door’. Dit is een laagdrempelige opvang van Stichting Welzijn Ouderen Veldhoven (SWOVE) voor kwetsbare thuiswonende ouderen uit Veldhoven. Ouderen die vanwege beperkingen niet meer makkelijk kunnen meedoen aan reguliere ontmoetings-activiteiten of die vanwege eenzaamheid veel binnen zitten.

Ster van Veldhoven
De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente. De Ster is bestemd voor een groep vrijwilligers. Op deze manier toont de gemeente haar waardering voor hun inzet. De houten sterren zijn gemaakt bij Severinus. Kunstenaars van de dagbesteding van Severinus en van SWOVE, GGzE De Boei en Combinatie Jeugdzorg beschilderden de sterren. Iedere ster is een uniek, bijzonder geschenk met een eigen verhaal.