woensdag 19 juni 2024
RKVVO-ers duiken over de nog steeds verbaasd kijkende Nigel Kempers heen - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO – Rood Wit 1-0

OERLE – De derby tussen koploper RKVVO en hekkensluiter Rood Wit kende nauwelijks hoogtepunten. Het was te danken aan een schot uit het niets dat de wedstrijd diep in blessuretijd toch werd beslist. Uitgerekend de oud-Roodwitter Nigel Kempers joeg de bal onhoudbaar in de kruising. Rood Wit had meer verdiend maar bleef opnieuw met lege handen staan.

De derbysfeer was wel langs de lijn te zien, want ondanks wat gemiezer waren er veel mensen naar sportpark Heikant gekomen. Wat ze te zien kregen was echter een nerveuze en rommelige wedstrijd die eigenlijk na de volle negentig minuten geen winnaar verdiende. Het was op het veld niet te zien dat RKVVO koploper was en Rood Wit hekkensluiter. Rood Wit speelde met veel passie en inzet waar RKVVO het knap lastig mee had. De Oerlenaren bleven dan ook ver weg van het niveau van de afgelopen wedstrijden.

In de eerste helft waren er nauwelijks bijzonderheden te melden. Slechts sporadisch waren er kleine kansen voor beide ploegen en de beide doelmannen kwamen nauwelijks in gevaar. Dit spelbeeld bleef ook in de tweede helft aanwezig. De toeschouwers hadden zich dan ook al verzoend met een (terecht) gelijkspel.

Maar in de laatste minuten van de wedstrijd was er zowaar ineens wat spektakel! In de 82e minuut strandde RKVVO-spits Bart Sanders oog in oog met Rood-Wit-keeper Mark Smulders die de inzet knap redde met zijn voeten. Even later (in de 91e minuut) had Roodwitter Jan van Hout de riante mogelijkheid om Man of the Match te worden. Echter, zijn schot werd gekeerd door de pas 16-jarige RKVVO-doelman Stef Biscop die de laatste 20 minuten het doel moest verdedigen vanwege een blessure van RKVVO-doelman Willem Huijbers.

Toch een gelijkspel dan? Nee, RKVVO zette in de 95e minuut nogmaals een aanval op. De ingevallen Jarno van Bussel was op de achterlijn de verdediging van Rood Wit te slim af. Via een gelukkige kluts belandde de bal voor de voeten van Nigel Kempers. Deze ex-Rood Witter velde diep in blessuretijd het vonnis over Rood Wit met een fantastisch schot in de rechterbovenhoek.

Een wedstrijd die gezien het veldspel onbeslist had moeten eindigen, kreeg hierdoor een fortuinlijke winnaar: RKVVO heeft hierdoor het behalen van de 1e periode geheel in eigen handen (er zal dan zondag gewonnen moeten worden van plaatsgenoot Marvilde. Rood Wit blijft met deze onverdiende nederlaag op nul punten staan. En bijzonder sneu voor de roodwitters: het was alweer de derde wedstrijd op rij dat de ploeg diep in blessuretijd de wedstrijd verloor.

Doelpunten:
90+5. Kempers 1-0

Opstellingen:
RKVVO: Huijbers (55. Biscop); Beelen, v. Doormalen, B. Soetens, Jasper Mol; Kempers, Jongenelen, L. Soetens (90. v. Bussel); Bujitu (69. v.d. Velden), Sanders, v. Dijk
Rood Wit: Smulders; Damman, S. Franse, Maes, Slegers; Veenstra, Günüç, Schellekens; v. Hout, El Bali (80. Meulenbroek), M. Franse (78. v. Gulik)