donderdag 13 juni 2024

EVV – UNA 0-0

Echt – Voor het eerst sinds 9 december 2018, toen met 5-0 van Dongen werd gewonnen, hoefde UNA zaterdag geen tegentreffer te incasseren. Tegen “Angstgegner” EVV bleven de nullen 90 minuten lang op het scorebord. Vorig seizoen verloren de Zeelstenaren nog twee maal met 3-0 van de Limburgers.

Gezien de eerste helft op Sportpark In De Bandert in Echt mag UNA tevreden zijn met het puntje. Vooral voor rust ontsnapten de mannen van Gerben Demin diverse keren aan een achterstand. Met name Shaquille Simmons, Bryan Simons en Siem van Dijck doken telkens gevaarlijk op voor het doel van Yannick Derix. Met regelmaat kropen de geelzwarten door het oog van de bekende naald en mogen Derix dankbaar zijn toen hij een vrije trap van Bob Vankan knap uit de hoek van zijn doel ranselde.

In aanvallend opzicht viel er de eerste 45 minuten niet veel te bespeuren van UNA. Als men in de buurt kwam van het Echtse doel sloeg de onnauwkeurigheid toe.

Na de pauze was de Limburgse “storm” enigszins tot bedaren gekomen en UNA verscheen steeds vaker op de helft van de blauwwitten. Toch lieten de Zeelstenaren geen echte vuist zien. Ondanks het feit dat trainer Demin diverse keren schreeuwde om meer beweging, bleef alles te statisch. Spits Mart v.d. Gevel bewoog wel, maar door zijn gedrevenheid deed hij dat vaak ondoordacht, waardoor de vlag voor buitenspel telkens de hoogte in ging.

Nadat Brian Boogers het veld al met een blessure had verlaten, overkwam Niek van Boekel hetzelfde lot. Niek was na zijn onterechte rode kaart bij Hoogland weer speelgerechtigd, want de KNVB seponeerde de kaart omdat bij de “overtreding” geen sprake van opzet viel te bespeuren. Vaak was een 0-0 duel vrij saai, maar dat kon van EVV-UNA deze keer niet gezegd worden. De spanning was om te snijden.

Opstellingen:
UNA: Derix; Scheepers, Verkoelen, Verhoeven, Jagt; N. v. Boekel (83. v. Dijk), Horsten, Boogers (50. R. v. Boekel); Senders, v.d. Gevel, Tielemans
EVV: Vercruysse; Roumen, Kochanowski, Geenen, v. Hien; R. Gielen, Simons (82. A. Gielen), Simmons (69, Kindo Kamara); v. Dijck, Vankan, Polman,