Braakhuizen – Marvilde 0-3

Meerveldhoven – Het wil nog niet echt vlotten bij Marvilde. Na twee overwinningen volgden twee nederlagen. waardoor een plek in het rechterrijtje resteert. Vandaag stond een uitwedstrijd bij Braakhuizen in Geldrop op het programma. Braakhuizen had evenveel punten als Marvilde, maar vandaag was Marvilde een paar maten te groot. Zeker in de tweede helft had Marvilde met grote cijfers kunnen winnen. Uiteindelijk was alleen de overwinning belangrijk en dat werd uiteindelijk 0-3.

Braakhuizen begon fel en had al in de 1e minuut een kopbal van Mike de Meij in huis,, die net naast ging. Na deze eerste minuten werd Marvilde steeds beter en kreeg het de rest van de wedstrijd de overhand. In de 8e minuut mocht Robbert Born op 25 meter midden voor het doel een vrije trap nemen. De bal stuitte net voor doelman Youri van Tilburg, waarna hij de bal niet vast kon houden. De rebound was een prooi voor Salim Zeroual die voor de 0-1 zorgde. In de eerste helft waren de kansen verder schaars. Alleen Salim Zeroual schoot nog een keer vanaf 20 meter, maar dat schot kon gepakt worden door de doelman van Braakhuizen.

In de tweede helft leek Marvilde snel orde op zaken te stellen, maar vele kansen werden gemist, dus bleef het uiteindelijk nog tot de laatste minuten spannend. In de 50e minuut pakte Salim Zeroual de bal af van Myron Jourdain. Salim ging alleen op het doel van Braakhuizen af en gaf de bal op het laatst breed. Max van den Akker scoorde, maar de vlag ging omhoog en het doelpunt vond geen doorgang. Drie minuten later kopte Salim een lange bal door en mocht Max van den Akker alleen op het doel afgaan. Nu was de keeper de winnaar met de voeten. In de 54e minuut mocht Tayfun Yilmaz op rechts naar de achterlijn gaan. Zijn voorzet werd gemist door de doelman, maar niemand van Marvilde kon de bal over de lijn werken.

Precies op het uur had Max van den Akker een prima actie in huis. Hij gaf de bal uiteindelijk op Jelle Born die hem vanaf 23 meter ineens op de slof nam. Deze leek in de rechterbovenhoek te verdwijnen, maar Youri van Tilburg kon hem daar toch nog uit boksen. Twee minuten later kwam Max van den Akker een teenlengte te kort om een voorzet van Ties Bazelmans vanaf rechts binnen te glijden en in de 64e minuut schoot Ties Bazelmans op 11 meter een voorzet vanaf rechts van Tayfun Yilmaz over.

Heel veel kansen dus, maar geen doelpunten. In zo’n geval kan een voetbalwet in werking treden dat de tegenstander dan wel scoort, maar daarvoor was Braakhuizen vandaag te zwak. In de 78e minuut was er misschien wel het mooiste moment van de wedstrijd. Jens Kantelberg (17 jaar) schoot vanaf 20 meter snoeihard tegen de onderkant van de lat bij de kruising. Het doel ging op en neer, maar de bal lag niet in het net.

Maar uiteindelijk volgde dan in de laatste minuut toch nog de beloning. Max van den Akker gaf voor en op een paar meter van het doel kopte Dennis van de Weijer de 0-2 in het doel. De verdediging van Braakhuizen geloofde het hierna wel en in de blessuretijd gingen 5 spelers van Marvilde in de aanval tegen 2 verdedigers. Na meerdere pogingen van meerdere spelers, waarbij een inzet van Salim Zeroual van de lijn werd gehaald, was het uiteindelijk Rik Janssens die de 0-3 in het doel schoot. Meteen na de aftrap besloot de scheidsrechter dat het voldoende was zo.

8. Zeroual 0-1; 89. v.d. Weijer 0-2, 90+3. Janssens 0-3

Marvilde: v. Rooij; v. Vark, R. Born, M. v. Doorn, C. v. Doorn; J. Born (68. Kantelberg), Demin (18. v.d. Weijer), Bazelmans (82. Janssens); v.d. Akker, Zeroual, Yilmaz