Willem Huijbers redt op een inzet van Max van den Akker - Foto: Ronald Otter

Marvilde nu wèl de baas over RKVVO

Meerveldhoven – Marvilde trad vanmiddag in de Veldhovense derby aan tegen koploper RKVVO. Bij een overwinning zou RKVVO de 1e periodetitel binnenslepen. Maar Marvilde speelde haar beste wedstrijd van dit seizoen en stuurde de koploper met een dik verdiende 4-1 nederlaag naar huis.

RKVVO zit in een wat mindere fase. Vorige week creëerde RKVVO weinig kansen tegen Rood Wit (maar won toch fortuinlijk met 1-0). En ook deze zondag overtuigde Oers niet. De volle 90 minuten had Marvilde dan ook de controle over de wedstrijd. Het was feller en liet RKVVO nooit rustig aan de bal. In het verloop van de wedstrijd leverde dit de nodige fouten op in de verdediging van de bezoekers.

In het eerste half uur kreeg Marvilde uit het overwicht de nodige kleinere kansen, maar RKVVO-keeper Willem Huijbers stond telkens goed in de weg. In de 31e minuut leek Marvilde op voorsprong te komen toen Max van den Akker vanaf links naar binnen kwam. Hij schoot uiteindelijk tegen de paal. In de 41e minuut nam Robbert Born op rechts een corner die uitverdedigd werd, maar weer bij Robbert voor de voeten kwam. Zijn hernieuwde inzet snoeihard naar de eerste paal werd net gestopt door de doelman. In de blessuretijd van de eerste helft schoot Max van den Akker dan nog een keer vanaf rechts, maar ook nu kon Willem Huijbers redden.

Na rust begon RKVVO iets feller, maar na 6 minuten kwam Marvilde toch verdiend op voorsprong. Max van den Akker werd op links diep gestuurd, leek de bal te verliezen, maar het uitverdedigen van RKVVO was niet goed. Hierdoor kwam de bal weer voor de voeten van Max terecht en het doel was leeg: 1-0.

In de 57e minuut kwam een vrije trap van Robbert Born vanaf rechts bij de tweede paal bij Ties Bazelmans terecht die net voor het doel langs kopte. Zoals gezegd werd het verdedigend bij RKVVO steeds slechter en daardoor kon Salim Zeroual in de 63e minuut de bal afpakken, de keeper uitspelen en de bal in het lege doel schieten voor de 2-0. RKVVO kon daarna nog steeds geen vuist maken en in de 69e minuut had het zomaar al 3-0 kunnen worden. Salim schoot hard tegen de onderkant lat en de rebound werd door Clint van Doorn voorlangs geschoten.

Een kwartier voor tijd gaf Jens Kantelberg een perfecte lange bal vanaf rechtsachter naar linksvoor. Max van den Akker ontving de bal, gaf hem mee aan Wouter van Vark die tegen de paal schoot. RKVVO kreeg slechts kleine kansjes en in de 86e minuut viel dan ook de beslissing. Rik Janssens had op rechts een prima actie in huis en gaf de bal breed op Ties Bazelmans. Door de actie van Rik was de doelman uit het doel en dus had Ties geen moeite om de 3-0 in te schieten.

In de blessuretijd viel aan beide kanten nog een doelpunt. Eerst gaf Jordan Bujitu voor en tikte Bart Sanders de 3-1 in het doel en de aanval hierna leek een lange bal van Robbert Born op niets uit te lopen, totdat verdediger Dave Jongenelen de bal terug dacht terug te koppen op Willem Huijbers. Die had zijn doel echter al verlaten, waardoor de bal in het lege doel verdween, 4-1.

50. v.d. Akker 1-0, 62. Zeroual 2-0, 86. Bazelmans 3-0, 90. Sanders 3-1, 90+1. Jongenelen 4-1 (e.d.)

Marvilde: v. Rooij; C. v. Doorn, R. Born, M. v. Doorn, v. Vark: v.d. Weijer (80. Janssens), J. Born, Bazelmans; v.d. Akker, Zeroual (76. Martens), Yilmaz (65. Kantelberg)
RKVVO: Huijbers; Beelen (35. v.d. Velden), v. Doormalen (78. Bujitu), B. Soetens, Jasper Mol; Kempers, Jongenelen, Offermeijer; L. Soetens, Sanders, v. Dijk