dinsdag 28 mei 2024
UNA in de aanval, maar het leverde vanmiddag geen doelpunten op

Angstig UNA weer puntloos

Zeelst – Even zag het ernaar uit dat het team van trainer Demin weer op de goede weg zat. Na de 0-0 tegen EVV kon er toch een punt bijgeschreven worden. Met veel vertrouwen werd de thuiswedstrijd tegen HSC’21 tegemoet gezien, maar de Twentenaren sloegen in de tweede helft twee maal doeltreffend toe en UNA stond erbij en keek ernaar.

Zoals al vaker vertoond in dit seizoen gingen de geelzwarten fel van start. Veel geblaf, maar geen beet. Het kleinste manneke van UNA, Louisben Jagt, zorgde nog voor enig vermaak in het UNA kamp. Altijd gedreven, supersnel en bij kopduels lijkt hij wel springveren onder zijn schoenen te hebben. Jagt op jacht richting het Haaksbergse doel eindigde echter in handen van doelman Wouter Lankheet. Ondertussen beperkten de Haaksbergers zich tot de lange bal richting Stef Ottink die af en toe een gevaarlijke houding aannam. Na een half uur spelen vervielen de Zeelstenaren echter weer eens in het oude stramien: terug uit voetbal!

De hoop was gevestigd op het tweede bedrijf. Daarin kreeg Mart v.d. Gevel een niet te missen kans op aangeven van Niek van Boekel. Hij schoot naast, maar in zijn glorie seizoen van twee jaar terug was dat zeker raak geweest. Op aangeven van “turbo” Jagt kopte Niek van Boekel ook langs de verkeerde kant van de paal.

HSC’21 werd daarna brutaler en UNA stond dat toe. Na 64 minuten kwamen de groenwitten op voorsprong via Cenk Uguz. Angst en besluiteloosheid sloegen daarna toe bij de geel-hemden. Toen Diego van der Weide zo’n tien minuten voor tijd de stand op 0-2 bracht was het helemaal gedaan voor UNA, dat met deze instelling nog een zwaar seizoen voor de boeg heeft.

Doelpunten:
63. Cenk Uguz, 81. v.d. Weide 0-2

Opstelling:
UNA: Derix; Scheepers, Verkoelen, Verhoeven (68. Schijvenaars), Senders; N. v. Boekel, Jagt, v. Dijk; R. v. Boekel (80. Horsten), v.d. Gevel, Tielemans
HSC’21: Lankheet; Veensma, Wensing, Schrijver, Caglar Uguz; Bruinink (70. Babuloglu), Cenk Uguz, Schepers; v.d. Weide (87. Postma), Ottink, v. Dijk