dinsdag 21 mei 2024

’t Oude Slot opent Museumweek

Zeelst – Van zaterdag 1 tot en met vrijdag 7 april is het Museumweek. Dan zijn er bijzondere activiteiten in musea. U mag deze week voor één keer uw persoonsgebonden Museumkaart aan iemand anders uitlenen.

Ook museum ’t Oude Slot doet in de museumweek iets bijzonders. Op 5 april opent namelijk de schilderijententoonstelling ‘Leefomgeving in Verandering’. Het museum toont dan ruim 60 schilderijen uit de collectie van het Eindhoven Museum; schilderijen die de afgelopen jaren in het depot waren opgeslagen. Deze unieke tentoonstelling geeft een beeld van de veranderingen in de leefomgeving van de Kempen in de afgelopen eeuw.

Leen uw museumkaart uit

Leen tijdens de Museumweek samen met 1,4 miljoen andere kaarthouders uw Museumkaart eens uit. Zo kunnen zo veel mogelijk mensen kennismaken met het bijzondere aanbod in musea. Leuk, want het museum is van en voor iedereen.

De spelregels

• Tijdens de Museumweek hoeven musea niet te controleren of de getoonde Museumkaart van de bezoeker zelf is.
• Het is wel zo dat mensen de échte Museumkaart moeten laten zien. Dus geen kopie of foto van de kaart.
• Er mag per kaart één bezoeker naar binnen. De bezoeker komt dus in plaats van de kaarthouder. U kunt altijd zelf nog op een ander moment gaan.

Bezoeken

De expositie ‘Leefomgeving in Verandering’ loopt van woensdag 5 april tot en met 27 augustus. Daarnaast is de vaste collectie altijd te zien, die bestaat uit een grote collectie volksprenten en gebruiksvoorwerpen uit voorbije tijden.

Het museum is wekelijks geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 – 17.00 uur.
Entreeprijs: volwassenen € 5,50; 6 t/m 17 jaar € 3,50. De Museumkaart is geldig.