vrijdag 26 april 2024
Sten Senders maakt het de verdediging van OSS'20 lastig - Foto: Thieu Vlemmix

UNA’s oude handicap: geen kansen benutten tegen OSS’20

Zeelst – In plaats van een ‘nachtkaars’ einde, ging het vandaag nog altijd ergens om: de derde periodetitel. Met bovendien een feestavond na de wedstrijd in het vooruitzicht, redenen te over om de aanhang iets moois voor te schotelen, zo leek. Na 90 minuten keek UNA terug op een wedstrijd van gemiste kansen en slechts een gelijkspel.

Het begon allemaal mooi voor de geelzwarten. De perfecte dieptebal van Brian Boogers voor Max van den Akker, leek immers een perfecte opmaat. Max – vandaag rechterspits – stuitte bij zijn afronding echter op de doelman. Ook in het verdere verloop bleef UNA het overwicht houden. Gaandeweg werd duidelijk dat het resolute ontbrak. Ruststand 0-0.

Na de hervatting leek de vaart er even wèl in te zitten. Het was wachten op de eerste goal. Die kwam vooralsnog niet, ondanks pogingen van onder andere Max van den Akker, Brian Boogers en Thomas Horsten. Het was maar goed dat Petar Stoskovic de hele wedstrijd, tot aan het einde toe, uitstekend bij de les was. Want de bezoekers werden steeds brutaler en schiepen zich eveneens scoringskansen. In de 78e minuut kon Petar Stoskovic echter bij een schot van dichtbij door Jari van Ginkel de meubelen ook niet meer redden (0-1).

In de resteren minuten deed een geschrokken UNA – nu met de ingevallen Niek van Boekel en de het hele seizoen vanwege een blessure nog geen minuut gemaakt hebbende Nick Tielemans – er nog alles aan om dan tenminste nog een punt te pakken. En dat lukte. Vooral dankzij Niek van Boekel, die aangaf hoe het moet. Vanaf links verlengde hij, zonder aarzeling, een pass direct voor doel, waar Brian Boogers stormenderhand de bal hard tegen de touwen knalde. Slechts een puntje, het laat geen gevoel van tevredenheid achter.

78. van Ginkel 0-1, 83. Boogers 1-1

UNA: Stoskovic; Groenendijk (73. Tielemans), Boudewijns (63. N. van Boekel), Sijbers (81. Franssen), Horsten, Scheepers, Boogers, Senders, van den Akker, Respen, Jagt
O.S.S.’20: Hoefnagels; van de Rande (75. de Groot), Engelen, Zonnenberg, van Ballegooij (58. van Dijk), van de Vorst, Pijnenburg, van Dolleweerd, Peltzer, Oztoprak (87. Leenders), van Ginkel