zondag 3 maart 2024
UNA aanwinsten voor komend seizoen: Cas Faber (l) en Alex Smeins (r)

Cas Faber versterkt selectie UNA komend seizoen

Zeelst – De selectie van UNA krijgt komend seizoen een verdere kwaliteitsimpuls met een goede “oude” bekende: Cas Faber. Daarnaast komt ook Alex Smeins over van FC Eindhoven O21. Eerder kondigde de Zeelster 3e divisionist al aan dat Jesse Wielinga (SteDoCo), Jeroen van Schoonhoven (UDI’19) en Ed Craenen (RKSV Nuenen) na de zomer de overstap naar UNA maken.

Cas Faber

Cas Faber (23 jaar) speelde in de jeugd van RPC, FC Eindhoven, VV UNA en FC Groningen. In 2018 speelde hij eenmaal voor Jong FC Groningen in de derde divisie zaterdag. In 2018 vertrok hij naar FC Eindhoven, waar hij op amateurbasis tekende. Door knieblessures kwam hij pas na een seizoen, oktober 2019, tot zijn debuut bij FC Eindhoven. Cas heeft aangegeven vanaf komend seizoen zijn actieve voetbalcarrière graag verder voort te willen zetten bij UNA. Hij geeft aan: “Natuurlijk speelt daarbij een rol dat ik altijd een goed gevoel heb overgehouden aan de periode dat ik bij UNA in de jeugd heb gevoetbald. Daarnaast spreekt UNA een duidelijke sportieve ambitie uit. Dat vind ik mooi en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen de komende jaren”, aldus Faber. Spelen bij UNA biedt Cas de mogelijkheid om zijn maatschappelijke carrière in de stijgers te zetten. Faber is ook trainer bij FC Eindhoven en volgt een UEFA-trainerscursus. Daarnaast oriënteert hij zich op het starten van een studie.

Alex Smeins (21)

Met het oog op de toekomst versterkt UNA zich voor komend seizoen ook met de komst van Alex Smeins. Alex speelt momenteel in de jeugd van FC Eindhoven (O21) en is een jonge tallenvolle verdedigende middenvelder. Alex debuteerde al eens in het eerste elftal van Eindhoven. Alex ziet UNA als een uitstekende volgende stap in zijn nog jonge voetbalcarrière naast zijn studie Econometrie aan de Universiteit van Tilburg.

Cas Faber is woonachtig in Veldhoven en Alex Smeins in Aalst. “Mooi dat deze twee jonge spelers er bewust voor kiezen om naar vv UNA te komen. Ieder om hun eigen beweegredenen. We voelen dat ook als een groot compliment voor hoe we hier in Zeelst bezig zijn en zijn geweest. Met de komst van beide spelers versterken we onze selectie voor volgend seizoen verder en compenseren we natuurlijk ook het vertrek (en het stoppen) van eigen opgeleide spelers. We streven er al jaren naar om op een zo hoog mogelijk amateurniveau te blijven voetballen, met zoveel mogelijk eigen (lokaal) opgeleide jongens in de selectie. Iets wat we als UNA ook de komende jaren zullen blijven voortzetten”, aldus de Technische Commissie.