woensdag 8 mei 2024

RKVVO doorbreekt neerwaartse spiraal, maar blijft steken op 1-1

Oerle – RKVVO zit is een moeilijke periode: uit de laatste 6 wedstrijden werd slechts 1 punt gehaald, terwijl maar liefst 22 tegentreffers geïncasseerd werden; een gemiddelde van 3,5 tegendoelpunt per wedstrijd! De blauwgelen kelderden hierdoor van de 3e naar de 9e plaats. Er moest snel wat veranderd worden om de neerwaartse spiraal te doorbreken en niet (opnieuw) in degradatieproblemen te komen. Vanmiddag kwam de nummer 2 van de ranglijst, VV Acht op bezoek in Oerle. Na 90 minuten stond een 1-1 stand op het scorebord al konden in de laatste fase beide teams nog aanspraak maken op de volle winst.

Bij RKVVO verschenen na enige weken afwezigheid Luc Segers en Bram van Sambeek weer in de basis. Aan de andere kant miste VV Acht oo een zestal basisspelers. Al vroeg in de wedstrijd kreeg VV Acht een opgelegde kans. Een afstandsschot werd niet goed verwerkt door RKVVO doelman Stef Biscop, waardoor de bal voor de voeten van Timo Verhagen belandde. Hij had de hoek voor het uitzoeken, maar schoot de bal in kansrijke positie naast het Oerlese doel. Na ruim een kwartier was er opnieuw een kans voor de gasten, maar een perfecte sliding op de bal van aanvoerder Luc Segers (waarna Verhagen over het uitgestrekte been viel) voorkwam een doelpunt voor VV Acht. Menig supporter van Acht zag hier een strafschop in die – terecht – niet werd gegeven door de goed leidende scheidsrechter Pim van Kuijk.

Het spelletje was duidelijk: VV Acht liet zich bij Oers balbezit inzakken tot op de eigen helft en loerde op de counter met hun snelle mannen. RKVVO was hierdoor gewaarschuwd om niet blind op de aanval te spelen. Het leverde dan ook heel wat breedte passes op aan de kant van de thuisploeg dat daardoor maar moeilijk aan een gevaarlijke aanval toekwam.

Na de rust pakte RKVVO het wat feller aan. In de 49e minuut ging een hard schot van Martijn van Dijk nog voorlangs, maar een minuut later was het wèl raak. Rechtsback Berend Wibbens bereikte met een goede rush de achterlijn. Zijn voorzet op maat was een makkelijke prooi voor Jordi Verhoeven, die de bal op 6 meter simpel in het net kopte, 1-0. Lang kon RKVVO echter niet profiteren van de voorsprong. Tien minuten later werd de gelijkmaker gescoord uit een strafschop. Vanuit het middenveld mocht een voorzet gegeven worden naar een van de spitsen van VV Acht. Doelman Stef Biscop tikte de aanvaller aan en de scheids wees naar de bekende stip. Yannick Vunge velde het vonnis met een hard schot in de hoek, 1-1.

Het laatste kwartier maakten beide teams nog aanspraak op de winst. Acht-keeper Rick Saes moest binnen 2 minuten driemaal met zijn vuisten redding brengen. In de 85e minuut had Bart Sanders de wedstrijd kunnen beslissen. Een verre voorzet van Van Sambeek vanaf de zijlijn ging net over Jordan Bujitu heen maar Bart Sanders kon daardoor achter in het strafschopgebied de bal aannemen en vrijstaand hard op doel schieten. Zijn schot ging voorlangs. Twee minuten later kreeg Bart Braam een opgelegde kans maar de voorzet van Bujitu tikte hij bij de tweede paal net naast. Diep in blessuretijd kreeg ook VV Acht de kans op de winst want uit een hoekschop werd de bal hard tegen de paal van het Oerse doel gekopt. Over de gehele wedstrijd gezien was de 1-1 dan ook een stand waar beide teams mee konden (en moesten) leven.

50. Verhoeven 1-0, 60. Vunge 1-1 (str)

RKVVO: Biscop; Wibbens, L. Segers, B. Soetens, L. Soetens; van Sambeek, Jongenelen, Braam; van Dijk 73. Bujitu), Verhoeven, Sanders
VV Acht: Saes; van Alst, van Kemenade, Vincken, Brands; Bornebroek, Egmond, van Schijndel (38. Delhaas); van Selm (65. Roestenburg), Vunge, Verhagen