donderdag 28 maart 2024
Sil van Herwijnen op jacht naar de bal - Foto: Willy Pieschel

Marvilde niet opgewassen tegen Heeze

Heeze – Na de vervelend verlopen (halve) wedstrijd tegen Nemelaer vorige week stond vandaag een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen op het programma voor Marvilde. Bij een overwinning zou Marvilde een voorsprong van 9 punten nemen op RKSV Heeze, maar een verliespartij zou dus ook betekenen dat Heeze tot op 3 punten zou komen. De eerste helft ging gelijk op, maar al snel in de 2e helft nam de thuisploeg een onoverbrugbare voorsprong en speelde Marvilde een verloren wedstrijd. Uiteindelijk werd deze zeer matige wedstrijd van Marvilde kant besloten met een 4-1 nederlaag.

De wedstrijd begon met één minuut stilte ter nagedachtenis aan Thijs Slegers en beide teams speelden met rouwbanden. Hierna was het spelbeeld van de eerste helft mooi verdeeld over beide teams. In de 12e minuut kwam Heeze op voorsprong toen Ivo Moerenhout op links goed doorzette. Zijn inzet kon nog gekeerd worden door Sam van Rooij, maar de rebound was een eenvoudige prooi voor Mathijs Veerman, 1-0. Zes minuten later kwam Marvilde alweer op gelijke hoogte. Mitchell Slegers gaf de bal voor vanaf links en dicht bij het doel tikte Sil van Herwijnen hem eenvoudig voorbij doelman Lars Bouwmans, 1-1. De enige grote kans tot aan de rust was nog voor Marvilde. Een vrije trap van Robbert Born midden voor het doel op 25 meter kwam in de muur, waarna Yurjen de Jongh de terugspringende bal, na tussenkomst van Robbert Born, weer voor gaf. Via het hoofd van Sil van Herwijnen kwam deze weer midden voor het doel bij Nick van den Boomen die uit kon halen, maar helaas recht op de doelman, zodat Bouwmans de bal in een reflex weg kon stompen.

In de tweede helft was Heeze duidelijk de betere ploeg. Na een kwartier gaf Jorg van Galen vanaf de achterlijn voo. Gijs Moerenhout kopte deze voorzet in het doel, 2-1. In de 67e minuut viel nog een vergelijkbaar doelpunt. Nu gaf Ivo Moerenhout voor vanaf links en kon Mathijs Veerman ongehinderd inkoppen, 3-1. Twintig minuten voor het einde kopte Koen van Lierop een hoekschop vanaf links van Jorg van Galen op het doel en moest Mitchell Slegers deze van de lijn halen. Uiteindelijk viel in een 80e minuut nog een ongelukkig doelpunt. Een schot van Jochem de Ruijter vanaf 18 meter leek een eenvoudig prooi te worden voor Sam van Rooij, maar door een hobbel in het veld sprong de bal ineens over de op de grond liggende doelman van Marvilde, 4-1. Marvilde was gedurende de tweede helft nauwelijks in staat om tot een gevaarlijke aanval te komen, dus ziet Heeze nu op de ranglijst gevaarlijk dichtbij komen.

12. Veerman 1-0, 18. van Herwijnen 1-1; 60. G. Moerenhout 2-1, 67. Veerman 3-1, 80. de Ruijter 4-1

Marvilde: van Rooij, van Vark, van den Boomen, R. Born, Slegers; van Houtum, M. van Doorn, de Jongh (67. Megens); Weijers (67. C. van Doorn), van Herwijnen, Pieschel
RKSV Heeze: Bouwmans; van Bree, van de Kerkhof, Henselmans, van Dooren, van Seggelen (Macnack), I. Moerenhout, van Lierop, Veerman (de Ruijter), van Galen, G. Moerenhout (Bakermans)