woensdag 24 april 2024

Tweede 112-dag in City Centrum

Vandaag staat het City Centrum tussen 10.00 en 17.00 uur voor de tweede keer in het teken van hulpdiensten en hulpverleners. Politie, brandweer en ambulancemedewerkers presenteren zichzelf met alles wat ze hebben en kunnen.

Het begon vorig jaar als een idee van Gerrit van Eck en Paul Zoetendaal. Inmiddels is het uitgegroeid tot een succesvolle dag voor jong en oud vol demonstraties en activiteiten.

Tussen alle spannende activiteiten door heeft niemand minder dan Brandweerman Sam tijd gevonden om langs te komen. Daarnaast mogen alle kinderen verkleed komen en maken ze daarmee kans op een prijsje.

112-dag 2016. Foto: Saskia Loomans
112-dag 2016. Foto: Saskia Loomans

 

Update door Saskia Loomans:

De 112-dag Veldhoven is zojuist feestelijk geopend door Loco-burgemeester Nicole Raaijmakers. Hierbij reikte zij ook het Keurmerk Veilig Ondernemen uit aan de ondernemers van het CityCentrum. Dit keurmerk werd een aantal jaren terug ook al uitgereikt door toen nog minister Opstelten. Bij een audit eerder dit jaar bleken de ondernemers wederom geslaagd voor een hercertificering. Na de uitreiking brak al snel een hels kabaal los, met de sirenes van alle aanwezige hulpdiensten.

Op de foto: Paul van Keulen van Handhaving en toezicht met het zojuist verkregen certificaat.

112-dag 2016 (1)

112-dag 2016 (2)