woensdag 24 april 2024

Marvilde Toneel Speelt ‘De Vlinders en de Vis’

De Veldhovense amateur toneelvereniging Marvilde Toneel speelt ‘De Vlinders en de Vis’. Al sinds 1933 staan leden van de vereniging op de Veldhovense theaterplanken. Dit jaar, seizoen 2016, op 11 en 12 november in theater de Schalm.

De Vlinders en de Vis – nieuwe stijl is een tragi-komedie met humor, romantiek, spanning en tragiek. Het speelt zich af in psychiatrische instelling ‘De Vliert’ waar het experimentele project G.I.T., de Groeps Interactie Therapie, wordt gestart.

Patiënten met uiteenlopende ziektebeelden zijn hierbij vooral op elkaar aangewezen. Het streven is hen minder afhankelijk te maken van groepsbegeleiding waardoor zij, met het oog op een terugkeer in de maatschappij, leren op eigen benen te staan. Het experiment wordt geleid door de vooraanstaande psychiater Cleyfeld.

Aan de vooravond van het project laat hij echter op zich wachten. Op hoop van zegen gaat het project zonder zijn aanwezigheid van start. Dit lijkt redelijk te lukken totdat Wally Buiteman de groep komt versterken, een cliënt met een duister verleden en ontoerekeningsvatbare trekken. Dit zorgt voor de nodige onrust op afdeling Westzijde en is het de vraag of het project tot een goed einde komt.

Bestel kaarten