woensdag 24 april 2024

Tweede expositie Kunstuitleen Veldhoven

Kunst kijken, lenen en meenemen. Zo heet de expositie van Kunstuitleen Veldhoven e.o. Op zaterdag 12 en zondag 13 maart exposeren diverse kunstenaars hun werkstukken, in dorpscentrum d’Ouw School in Oerle. De entree is gratis. Openingstijden: zaterdag van 13.00 tot 18.00 uur en zondag van 10.00 tot 17.00 uur.

Tijdens dit weekend kunnen bezoekers de kunstwerken (beelden en schilderijen) kopen, lenen en (in overleg) meenemen. Gewoonlijk zijn de kunstwerken online te bezichtigen, maar een kunstwerk komt tijdens een expositie natuurlijk veel beter tot zijn recht voor wat betreft kleur, diepte materiaalgebruik en perspectief.

Op de website en Facebookpagina van de Kunstuitleen Veldhoven staan honderden schilderijen en beelden. Het collectief bestaat uit bijna 50 amateurkunstenaars uit Veldhoven en omstreken. Met dit initiatief willen zij de mogelijkheid bieden hun kunstwerken ook aan anderen te laten zien. Alle kunstwerken zijn te leen en te koop voor zowel particulieren als bedrijven.

Voor 5 euro per maand kan iedereen een kunstwerk lenen. Dit bedrag komt rechtstreeks ten goede aan de betreffende kunstenaar. In geval van koop worden bemiddelingskosten gevraagd door Kunstuitleen Veldhoven e.o. Van deze opbrengst worden zaken bekostigd als foldermateriaal, de website en het inrichten van de exposities.

Sommige schilderijen van Kunstuitleen Veldhoven e.o. zijn te bewonderen in een aantal Veldhovense horecagelegenheden, waar ze ook regelmatig gewisseld worden. Op aanvraag zorgen de medewerkers van de kunstuitleen ervoor dat de muren van bedrijven en restaurants mooi worden aangekleed. Tijdens de expositie zijn ook KunstKadobonnen te koop. Leuk om cadeau te geven bij een verjaardag of andere feestelijke gelegenheid.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website.