woensdag 24 april 2024

Uitslaande brand in woning Sint Janstraat

Bij een huis aan de Sint Janstraat woedde maandagmiddag een uitslaande brand. Het betreft een herontwikkellocatie waar tijdelijke huurders in zaten. De huurders waren in de woning aan het sporten toen ze door een voorbijganger geattendeerd werden op vlammen die uit het dak sloegen. Iedereen kon het huis tijdig verlaten en niemand raakte gewond.

Volgens de officier van dienst ontstond de brand aan de achterzijde van de woning. De brandweer heeft een poging gedaan om van binnenuit te blussen. Dat bleek te heet en er was te veel rook, dus werd er van buitenaf verder geblust. De brandweer zette twee tankautospuiten, een hoogwerker en een watertank in. ‘We hebben de woning juist verhuurd vanwege veiligheidsredenen’, aldus een geschrokken Jeroen van Kasteren van de herontwikkelingsmaatschappij.

De brand brak rond 17:15 uit en was binnen een uur onder controle. De officier verwachtte op dat moment nog zo’n anderhalf uur nodig te hebben om na te blussen. De oorzaak van de brand is nog niet bekend. Het team brandonderzoeken was ter plaatse.

Tijdens de bluswerkzaamheden volgde een melding van een brand even verderop aan de Antwerpsebaan. Dit bleek te gaan om een brand in de kas van Keijers rozen, waar dorre planten waren gaan smeulen. Volgens de eigenaar is de schade beperkt. Een brandweerman ter plaatse zegt uit te gaan van toeval dat de branden op korte afstand van elkaar ontstonden. Er zijn er geen aanwijzingen voor brandstichting in de kas van de kwekerij.