dinsdag 21 mei 2024

UNA simpel voorbij GVV Unitas

Gorinchem – Sinds de competitie na de corona lockdown werd hervat is UNA nog ongeslagen. Geen slecht resultaat zou men zeggen, maar helaas zaten er teveel gelijke spelen in die reeks, die bijna niks opleveren. Het zou daarom weer eens tijd worden voor de geelzwarten om hun ware gezicht te tonen: de drie punten pakken. UNA op plaats vier en GVV Unitas er vlak achter. De verwachting was dat het een spannend duel zou kunnen worden op Sportpark Molenvliet. Maar dat werd het niet en UNA had weinig te duchten van de roodwitters.

UNA trok meteen van leer en al na veertien minuten streepte Sten Senders uit een vrije trap de 0-1 achter doelman Vlot. Voordat de ploeg van trainer Bouchaten daarvan bekomen was kopte Brian Boogers vijf minuten later de 0-2 binnen. Voorzichtig waagden de roodwitten zich daarna naar voren en dat leverde wonderwel een treffer op. Bij een gedrang voor het doel van Kai Huybers had Esey Kiflom Tsegay het geluk dat zijn inzet net achter de doellijn werd gekeerd: 1-2.

Lang kon Unitas niet genieten van de aansluitingstreffer, want drie minuten later bracht Serhat Koç de stand op 1-3. De UNA-honger was nog niet gestild. Vier minuten voor rust verstuurde Koç vanaf eigen helft de bal perfect naar Sten Senders, die solo de ruimte inging richting het Gorkumse doel. Vlak voor het strafschopgebied werd hij onreglementair gestopt door Yohannes Tilahun Tefera en scheidsrechter Lensink greep naar rood. UNA mocht net buiten de 16 een vrije trap nemen. Unitas stond met tien man en de roodwitten dachten dat Senders hierbij weer achter de bal zou gaan staan, maar ditmaal was het Serhat Koç die de 1-4 binnen schoot.

Na de pauze waren de Zeelstenaren niet echt van plan om de marge te verhogen. Noёl van Gerven trof nog de paal en veel kansen waren er niet meer te bewonderen in het tweede bedrijf. Unitas spartelde een beetje tegen en Harrie Gommans liet zijn team lekker ballen en gunde zijn bankzitters ook nog een invalbeurt. Alle doelpuntenmakers kregen een publiekswissel.

Doelpunten:
14. Senders 0-1, 19. Boogers 0-2, 32. Tsegay 1-2, 38. Koç 1-3, 41. Koç 1-4

Opstellingen:
UNA: Huybers; Horsten (65. N. van Boekel), Sijbers, Scheepers, Jagt; van Gerven, Boogers (70. R. van Boekel), Franssen (65. Boulghalgh), Senders (80. Dahir), Koç (65. Tielemans), van den Akker