woensdag 17 april 2024

Uitvaartcentrum De Hoge Boght opent de deuren

Veldhoven – Het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum De Hoge Boght aan de Eindhovensebaan in het westen van Veldhoven is klaar. Vanaf maandag 27 februari kunnen er de eerste crematies plaatsvinden.

Het centrum, waarvan de bouw in april 2016 gestart is, heeft alles onder één dak om het afscheid zo mooi en persoonlijk mogelijk te laten verlopen. Het crematorium is aan alle zijden voorzien van hout waardoor het harmonieert met de parkachtige omgeving. De aula, die plaats biedt aan ruim 200 personen, heeft aan één zijde een hoge glazen wand die uitzicht biedt op de natuur. Coöperatie DELA verwacht er jaarlijks vijf- tot zeshonderd crematies te verzorgen.

De inrichting en de aankleding van het pand zijn sfeervol, met sprekende kleuren en veel kunst. De mogelijkheden voor beeld en geluid zijn uitgebreid en er is er een vleugel beschikbaar. Afscheid nemen in een mooie ambiance neemt geen verdriet weg, maar kan wel helpen bij het creëren van de eerste mooie herinneringen aan een verdrietig moment. In de koffiekamer kan een breed assortiment aan horeca genuttigd worden. Van koffie met iets zoets tot tapas met een goed glas wijn. Of een biertje met bitterballen, dat kan natuurlijk ook.

Op het buitenterrein valt een boom in cortenstaal in het oog. Nabestaanden hebben hier de keuze om een koperen herinneringsblad met onder meer de naam van de overledene in te hangen.

Op zaterdag 1 april kunnen alle geïnteresseerden zèlf komen kijken hoe het nieuwe crematorium in Veldhoven er uit ziet tijdens de open dag van 12.00 tot 16.00 uur.