donderdag 13 juni 2024
RKVVO spits Bart Sanders in een duel met de Limburgse keeper - Foto: Willem Binnendijk

RKVVO niet voorbij hekkensluiter IVO

Velden – Op voorhand was de affiche IVO – RKVVO niet de meest aansprekende. IVO staat onderaan en RKVVO doet haar best om aansluiting te houden met de kop van de competitie. Een eenvoudige klus voor RKVVO zou je zeggen. In de sombere entourage van het sportpark in Velden liep het echter anders. Onderschatting?

De eerste helft was een matige vertoning met een voornamelijk aanvallend RKVVO en IVO, die vanuit een massieve verdediging, zich vooral bezig hielden met tegenhouden. Lang bleven de kansen uit maar in de laatste 10 minuten was het kans op kans voor RKVVO. De voorwaartsen hadden het vizier echter niet op scherp staan vandaag en bovenal pech in de afronding. Eerst was het Thijs Offermeijer die het houtwerk liet trillen door op de lat te schieten en een paar minuten later was het Bart Sanders die van dichtbij op de paal schoot. Zoveel pech in korte tijd was een heuse voorbode voor de afloop van de wedstrijd ….

De 2e helft was slechts 2 minuten oud toen RKVVO dan toch eindelijk op een verdiende voorsprong kwam. Vanuit een op de eigen helft opgezette aanval door Bart Sanders en een lange rush van Martijn van Dijk werd uit diens voorzet de bal ingetikt door Bas van Doormalen. Deze voorsprong was echter van korte duur. Slechts 2 minuten later was het IVO dat op gelijke hoogte kwam. Een verongelijkte voorzet dwarrelde over de verbouwereerde keeper Santos en het stond weer gelijk. Hierna ontspon zich een wedstrijd van eenrichtingverkeer op het doel van IVO maar de echte uitgespeelde kans bleef vervolgens uit. Met het gelijkspel mocht IVO tevreden zijn en RKVVO was vooral teleurgesteld omdat het gevoel overheerste dat er 2 punten verloren waren.

Opstelling:
RKVVO: Santos, van Reijen, Antonis, Mol, Segers, Offermeijer, Vruggink, van Doormalen, van Dijk, Sanders, Soetens (75. Bujitu)