zondag 14 juli 2024
Carnavalsoptocht Rommelgat 2017
De grote optocht is live te zien op deze website Foto @Jerry Immers

Optochten in Rommelgat

De tijd van het jaar is weer aangebroken. De medailles worden opgepoetst, de boerenkiel wordt van zolder gehaald en de steek wordt gestreken: carnaval! Maar wat is zoal te doen in ons Rommelgat qua optochten?

Kinderoptocht
Dit jaar vindt de Kinderoptocht plaats op zaterdag 25 februari. Hij start om 13.00 uur vanaf het D’Ekkerplein, waar je om 12.00 uur al op kunt stellen. De route is als volgt: Lange Kruisweg, Ceciliastraat, Teullandstraat, Burgemeester van Hoofflaan, Zoestraat, Jaspersstraat, Van Vroonhovenlaan, de Ligt, Lange Mees, Burgemeester van Hoofflaan en hij eindigt weer op het plein in D’Ekker.

Grote optocht
De grote carnavalsoptocht is op zondag 26 februari en start zoals gebruikelijk om 13.30 uur vanuit Veldhoven Dorp. Opstellen is mogelijk vanaf 10.00 uur op de Locht en de Dorpstraat. De route: Dorpstraat, Pastorielaan, Abdijtuinen, Abdijlaan, de Groes, Ceciliastraat, Lange Kruisweg, Burgemeester van Hoofflaan, Lange Mees, de Ligt, Kapelstraat Zuid, Hagendoornseweg, Kapelstraat Noord, Hoogstraat, Broekweg, Blaarthemseweg en hij eindigt op de Kruisstraat, waar tevens de ontbinding plaatsvindt.

Een verslag van beide optochten en de sleuteloverdracht is de hele week te zien op s tv-kanaal en in ons archief.

Aan alle bewoners langs de routes wordt met klem gevraagd om geen auto’s en andere voertuigen te parkeren op de route. De afgelopen¬†jaren is gebleken dat hierdoor veel deelnemede wagens zeer lastig kunnen manoeuvreren.