vrijdag 26 april 2024
De 1-3 wordt in het doel geschoven door Ties Bazelmans (rugnummer 12) - Foto: Ronald Otter

Marvilde laat 3 kostbare punten glippen

Heesch – De eerste competitiewedstrijd van Marvilde ooit in de 1e klasse was tegen HVCH. Die werd toentertijd met 0-4 dik verloren. Marvilde heeft ondertussen 16 wedstrijden meegemaakt in de 1e klasse en ziet dat HVCH helemaal niet zoveel voor staat. Zondag 5 maart volgde de uitwedstrijd in Heesch en na een moeizaam begin had Marvilde tot 10 minuten voor het einde zicht op een royale overwinning. Uiteindelijk viel twee minuten voor het einde de gelijkmaker en moest Marvilde genoegen nemen met slechts één punt.

De eerste 25 minuten waren volledig voor de thuisploeg. Al in de 3e minuut mocht Lars van Lee helemaal vrij op een paar meter van het doel inschieten. Hij deed hetgeen het moeilijkste was, op de binnenkant van de paal schieten. Drie minuten later belandde een voorzet vanaf de achterlijn van Joey Vissers bovenop de lat. De stormloop van HVCH leverde uiteindelijk in de 18e minuut de terechte voorsprong op. Joey Vissers gaf een diepe bal op Sjoerd Schobbers die de bal net voor invaller doelman Patrick Dekker (Sten Otter geblesseerd en Richard Prinsen geschorst) mee kon nemen. Daarna was het intikken in een leeg doel niet moeilijk meer, 1-0.

Marvilde leek een heel zware middag tegemoet te gaan, want het was nog nauwelijks uit de verdediging geweest. Dat moeten de spelers van HVCH ook gedacht hebben, want de spelopvatting van de thuisploeg leek opeens te veranderen in onderschatting. In de 27e minuut leverde dit zowaar de gelijkmaker op. Ties Bazelmans gaf de bal op Danny Das, die de bal goed meenam op de rand van het strafschopgebied en de bal onder de doelman door in het doel schoof, 1-1. Vijf minuten later kwam Marvilde ook nog op voorsprong. Rick van den Bogaard had de bal net over de middenlijn aan de linkerkant van het veld. Hij gaf de bal diep op Tommy Boogers die alleen voor doelman Rob van Erp geen fout maakte, 1-2. In de 34e minuut had Danny Das zelfs voor de 1-3 kunnen zorgen. Alleen voor de doelman raakte hij de benen van de sluitpost van HVCH.

De tweede helft was het spelbeeld hetzelfde. HVCH had veelvuldig de bal, maar de grote kansen waren voor Marvilde. In de 55e minuut zette Tommy Boogers goed door aan de linkerkant, geholpen door een uitglijdende verdediger. Via Muti Nawabi kwam de bal bij Ties Bazelmans terecht. Aan de rechterkant in het strafschopgebied plaatste Ties de bal in de lange hoek, 1-3. Zes minuten later mocht Muti Nawabi alleen op de doelman afgaan. Op 20 meter lobde hij de bal over de uitkomende keeper, maar de bal kwam op de lat en de rebound kon net niet in het doel gewerkt worden door Danny Das. Een kwartier voor het einde mocht Joey Vissers op de punt van het vijfmeter gebied aan de rechterkant vrij aanleggen. Patrick Dekker redde prima.

In de 79e minuut viel dan toch de aansluitingstreffer. Een schot van 20 meter kon nog gekeerd worden door Patrick Dekker, maar de rebound werd door Lars van Lee hard in het dak van het doel geschoten, 2-3. Drie minuten later mocht Joey Vissers vanaf links in het strafschopgebied aanleggen. Patrick Dekker redde met de voeten. In de 85e minuut speelde Muti Nawabi zich prima vrij en gaf de bal op Emiel van der Steen aan de rechterkant. Emiel speelde diep op Jasper Jakobs. Alleen voor de doelman wist deze redding te brengen. Hierna kreeg Rick van den Bogaard nog twee grote mogelijkheden. De eerste keer was hij de doelman al voorbij, maar hij vergat de bal uit een moeilijke hoek in het lege doel te schieten. Zijn poging om de doelman nog een keer uit te spelen leverde niets meer op. De tweede grote kans (alleen op de doelman af) werd met de benen gered door Rob van Erp. HVCH kreeg tussendoor kansen door de lucht. Met enkele lange mannen in de voorhoede was bijna elke voorzet gevaarlijk. De meeste van de kopballen gingen over het doel. In de 88e minuut was er weer een voorzet vanaf links. Deze keer kopte Lars van Lee de bal via de onderkant van de lat in het doel, 3-3. Hiermee was de wedstrijd gespeeld en had de uitslag alle kanten op kunnen gaan. Met 3-3 kregen beide teams uiteindelijk de juiste beloning.

18. Schobbers 1-0, 27. Das 1-1, 32. Boogers 1-2; 55. Bazelmans 1-3, 79. v. Lee 2-3, 89. v. Lee 3-3

Marvilde: Dekker; Cools, Louwers, v.d. Wiel, v, Vark (Maessen); Bazelmans, Das, v.d. Steen; Boogers (Jakobs), Nawabi, v.d. Bogaard