vrijdag 26 april 2024
De Jong FC Twente aanvoerder test de rekbaarheid van het shirt van Niek v. Boekel - Foto: FEBI

UNA ontsnapt voorlopig uit het moeras

Zeelst – De Tweede Divisie is een vreemde competitie in het landelijke “amateur” voetbal. Niemand twijfelt eraan dat Jong AZ de titel gaat pakken en iedereen ziet dat er nog een stuk of tien clubs moeten strijden om degradatie te voorkomen. Tweede of derde worden op de ranglijst is leuk, maar meer ook niet. De nummer laatst en voorlaatst degraderen en het duo daarboven speelt nacompetitie voor behoud. Voor Jong FC Twente lijkt dit een onmogelijke opgave en voor UNA telde een overwinning als voorlopige ontsnapping uit het moeras.

Op het trainingscomplex van FC Twente won UNA op 20 november met 3-1. Afgelopen zondag stond na 90 minuten diezelfde stand op het scorebord. Geen hoogdravende partij, maar dat kun je in de kelder van de Tweede Divisie ook niet verwachten. De eerste helft had niet veel om het lijf. FC Twente kon niet en UNA durfde niet. Op slag van rust kwamen de geelzwarten toch op voorsprong toen Benjamin van Wanrooij de knikker achter doelman Nick Hengelman kopte: de belangrijke 1-0 op een zeer gunstig moment!

Vlak na de pauze verving Jong FC Twente trainer Paul Bosvelt Dylan George en die speler was nou net de gevaarlijkste aanjager in een zwalkende ploeg. Niet dat dit invloed had op het feit dat de ploeg uit Enschede in de 65e minuut toch op 1-1 kwam. UNA stond weer eens niet goed op te letten en Siebe Schets sloeg toe.

Zonder een echt veldoverwicht af te dwingen slaagde de ploeg van Mark Schenning er toch in het krachteloze Jong FC Twente op achterstand te brengen. In de 70e minuut schoot Niek van Boekel alle gram van zich af en de 2-1 hing achter keeper Timo Plattel, die de geblesseerde Nick Hengelman verving. Zeven minuten later verliet Niek van Boekel met rugklachten het veld. Broer Rob maakte in de 79e minuut aan alle onzekerheid een eind: 3-1.

Met twee doelpunten voorsprong drong UNA niet meer aan en de Tukkers slikten hun zeventiende nederlaag. UNA stijgt met deze overwinning weer naar een 12e plaats (al is de ranglijst nogal vertekend door het verschil in het aantal gespeelde wedstrijden). Maar voorlopig ontsnapt UNA uit het moeras van de Tweede Divisie.

45. Van Wanrooij 1-0, 65. Schets 1-1, 70. Van Boekel 2-1, 79. Van Boekel 3-1

UNA: Stoskovic; Huijben, Sebregts (67. v. Weert), Tieben, Schapendonk; v. Wanrooij, N. v. Boekel (77. v.d. Meer), R. v. Boekel, Tielemans; Boogers, v.d. Gevel (85. v.d. Donk)
Jong FC Twente: Hengelman (40.Plattel); Woudstra, R. Jensen, Hooiveld (46. Mbikulu), Schmidt, v.d. Heyden, Schets, Hölscher, d. Jager, Grootenhuis, George (50. Junte)