woensdag 24 april 2024
vlnr: Baukje Willems, Daniëlla van Komen, Jolanda Helversteijn, Bianca Kuijpers, Annemiek Machielse @Foto L-Mount Media

Veldhovens grootste netwerk viert tienjarig bestaan met podcast

Veldhoven – Stichting Drukke Dames Netwerk viert vrijdag 20 mei haar tienjarig jubileum. Ter ere hiervan introduceert de stichting een Drukke Dames podcast. Het netwerk voor Veldhoven en omgeving werd vorig jaar tien. Verschillende trouwe leden van het netwerk vieren vrijdag het feestje mee. Dat gebeurt onder meer met een Drukke Dames Quiz. De oprichters zijn eregasten. 

‘Drukke Dames’ zijn vrouwen met een eigen bedrijf of een stevige carrière. Het Drukke Dames Netwerk werd in 2011 opgericht door Martine Paulusse, Monique Fuchs, Twannie Bakermans en Monique Schep. Het doel is netwerken laagdrempeliger maken en een tegenwicht bieden aan mannelijke netwerkclubs. De vrouwen ervaren dat netwerken leuk is. Martine Paulusse bleef bijna tien jaar de scepter zwaaien over het netwerk en droeg in 2020 het voorzitterschap over aan Baukje Willems.

Grootste van Veldhoven

Inmiddels heeft de netwerkorganisatie meer dan 400 leden. Hiermee is ze de grootste van Veldhoven. Wie lid wil worden, hoeft zich alleen maar in te schrijven voor de nieuwsbrief. Aan de maandelijkse activiteiten zijn geen kosten verbonden. De leden betalen hun eigen drankjes op vaste locatie bij Museum ’t Oude Slot. Elke maand is er een Drukke Dames Date met een spreker; een Interessante Tante en heel af en toe een Vent met Talent of een Open Deur bij een van de leden.

Drukke Dames Podcast

De eerste podcasts zijn gemaakt met de bestuursleden en zijn te vinden op Spotify Onder Drukke Dames Podcast. Na het jubileum krijgen de leden van het netwerk ook de gelegenheid om een podcast te laten maken. Hiermee steunen ze tegelijkertijd het netwerk dat met de opbrengst weer activiteiten kan organiseren. De podcast wordt gemaakt door Jolanda Helversteijn, een van de bestuursleden van het netwerk.