dinsdag 18 juni 2024
Thomas Horsten (8) in duel voor UNA; Bassou (5) kijkt toe - Foto: Thieu Vlemmix

UNA deelt in Amsterdam na rust de lakens uit

Amsterdam – Met herinnering aan de dikke jas (1-4) in Zeelst eerder dit seizoen, ging UNA met revanchegevoelens richting Amsterdam. Het was destijds de eerste thuisnederlaag en meteen dus een dikke, die snoeihard aankwam. Hoewel dit voetbaljaar de wisselvalligheid regeert, is UNA de laatste tijd met bijzonder knappe prestaties tegen de toppers Gemert en OFC toch weer op aan het klimmen. En ook tegen JOS Watergraafsmeer toonden de geelzwarten dat ze het voetbal zeker niet verleerd zijn!

In de eerste helft ging het er op ‘t idyllisch gelegen Sportpark Drieburg wat UNA betreft nogal tam aan toe. De gretige thuisploeg maakte daar dankbaar gebruik van en scoorde in de 12e minuut 1-0 via Virgil Smith. Het veranderde UNA’s slappe spel niet.

Heel anders werd het in de tweede helft. Harrie Gommans had twee vervangingen toegepast: Louisben Jagt kwam voor Klaas Wijnsma, terwijl Noël van Gerven de vervanger werd van Yoeri Sijbers. Het tempo van UNA ging omhoog en Brian Boogers c.s. drukten door. Eerst was Max van den Akker trefzeker (1-1) en daarna, als slot van een prachtige aanval, Bassou Boulghalgh: 1-2. UNA was daarna duidelijk de bovenliggende partij en gaf de winst niet meer af. De marge werd zelfs nog groter toen de ingevallen Abdiasis Eenow Dahir uithaalde voor de 1-3. De jas was er, maar geen dikke. Misschien eerder ‘unne gabberdien’.

Met nog vier wedstrijden te gaan, breit UNA er hopelijk nog een mooi slot aan. Het programma voor de komende weken, met tussen haakjes de huidige ranglijstpositie van de tegenstanders: 22 mei UNA-Hollandia (hekkensluiter), 26 mei HSC (9e )-UNA, 29 mei UNA-Hoogland (11e) en het slot op 5 juni DEM (13e)-UNA.  (verslag Thieu Vlemmix)

Doelpunten:
12. Smith 1-0; Van den Akker 1-1, Boulghalgh 1-2, Dahir 1-3

Opstellingen:
UNA: Flokstra: Horsten, Sijbers (46. Van Gerven), Bergraaf (70. Scheepers), Wijnsma (46. Jagt); Boulghalgh, Boogers,  Van den Akker (80. Dahir): Senders, Koç, Tielemans