donderdag 18 april 2024
Foto: Peter Buijsman

Video: intocht Sinterklaas in Veldhoven

Veldhoven – op zaterdagmiddag 12 november kwam Sinterklaas aan in Veldhoven. Hij ging eerst naar winkelcentrum Heikant. Daarna reed hij met de koets naar het Citycentrum. Daar stonden al veel kinderen en burgemeester Marcel Delhez op hem te wachten. Tenslotte was er een meet and greet in de Schalm, waar kinderen met Sinterklaas op de foto konden. De video die door Omroep Veldhoven is gemaakt is te zien op YouTube of kijk hieronder (klik op play de rode knop) :

Natuurlijk was het spannend of Sinterklaas op tijd in Veldhoven zou zijn. De avond ervoor had iedereen op het Sinterklaasjournaal gezien dat de pakjesboot gezonken was en dat Sinterklaas nog in Spanje was. Maar gelukkig had de Sint een oplossing bedacht. Met het vliegtuig ging Sinterklaas eerst naar Hellevoetsluis. Meteen nadat de intocht daar afgelopen was gingen de Sint met de Pieten op weg naar Veldhoven.

Als eerste kwam hij aan bij winkelcentrum Heikant. Daar waren de kinderen al volop bezig geweest op de spelletjesmarkt. Ook hadden ze optredens gezien van Cardo Dance Department. De mooie stoel stond al klaar voor de Sint om naar nog meer optredens te kijken.

Daarna vertrokken hij en de Pieten naar het Citycentrum. Harmonie L’Union Fraternelle verzorgde de muziek tijdens de rit met de koets dwars door het winkelgebied. Op het podium werd Sinterklaas verwelkomd door de burgemeester. Dédé Dance dansten en de Pieten Samba Band trommelden er op los. Ondertussen zorgden de andere Pieten ervoor dat alle kinderhanden gevuld werden met strooigoed.

Daarna ging Sinterklaas naar de Schalm waar al een speciaal programma aan de gang was. In de kleine zaal konden de kinderen daarna aan Sinterklaas een handje geven en konden ouders foto’s maken. Al gauw was het tijd voor de Sint om afscheid te nemen.