donderdag 28 maart 2024

Marvilde laat twee punten liggen bij Sarto

Tilburg – Na de slechte prestatie vorige week thuis tegen RKSV Heeze (dat daarmee het eerste punt van de competitie mocht pakken), stond vandaag de volgende wedstrijd tegen één van de onderste ploegen op het programma. In Tilburg was Sarto de tegenstander dat 1 punt meer had dan Marvilde. Na een goede 1e helft van Marvilde zijde en een troosteloze 2e helft van beide kanten (ook qua weer) eindigde de wedstrijd in een 1-1 remise.

De eerste helft was het spel vooral van Marvilde-zijde dusdanig dat er kansen uitgespeeld werden. Dat kon de thuisploeg niet zeggen; zij kwamen tot geen enkele kans in het eerste deel. Al in de 3e minuut trok Gino de Wijs vanaf rechts naar binnen en schoot op de verre paal. In de 8e minuut schoot Yurjen de Jongh vanaf 23 meter en keeper Vid Matovinovic tikte deze inzet nog net uit zijn linker beneden hoek tot hoekschop. Eén minuut later weer een schot van Gino de Wijs wat de doelman bij de eerste paal klemvast had. In de 13e minuut mocht Sam Weijers op links een corner nemen die vrijstaand ingekopt kon worden door Nick van den Boomen. Helaas kopte hij de bal teveel naar de grond, waardoor deze nog uit het doel te tikken was door de doelman. Zes minuten later speelde een Sarto-verdediger te slap terug. Sander Megens was net eerder bij de bal dan de doelman en tikte richting het lege doel. Helaas was een verdediger nog net voor de lijn op tijd bij de bal om deze uit het doel te houden. Halverwege de eerste helft mocht Jorg Vroomen nog aanleggen op de punt van het strafschopgebied, maar zijn inzet ging voorlangs. Vele mogelijkheden en kansen waren dus helaas niet omgezet in een doelpunt, zodat de rust bereikt werd met een 0-0 stand.

In de tweede helft werd het spel van twee kanten zeer matig in de gestaag vallende regen. In de 68e minuut kopte Nick van den Boomen een corner in, maar deze werd van de lijn gehaald door Rik van Gijsel. Twee minuten later schoot Gideon Pieschel via een verdediger voorlangs. De hoekschop vanaf rechts werd door Sander Megens van dichtbij richting het doel gewerkt, maar kon nog overgetikt worden door de doelman. Na de vele gemiste mogelijkheden leverde de eerste de beste kans voor Sarto ook meteen een doelpunt op! In de 77e minuut leek een schot vanaf rechts voor het doel langs te gaan, maar Daniel Kuipers gleed bij de tweede paal de 1-0 toch nog binnen.

Marvilde leek een zeer onterechte nederlaag te gaan lijden, aangezien in de minuten hierna geen druk op Sarto gezet kon worden. Enige belangrijke feit in deze periode was de invalbeurt van Twan Demin. Twan was in de 1e bekerwedstrijd op 4 september al na vijf minuten uitgevallen met een blessure en had sindsdien geen minuten meer gemaakt. Vandaag had hij 45 minuten gespeeld bij Marvilde 2 (en gescoord) en hij mocht een paar minuten voor het einde invallen. Uiteindelijk kwam het niet verwachtte doelpunt alsnog. In de 92e minuut gaf Gino de Wijs voor vanaf rechts. De keeper kon de bal niet vasthouden en Jorg Vroomen was er als de kippen bij om de bal over de lijn te tikken, 1-1.

77. Kuipers 1-0, 90+2. Vroomen 1-1

Marvilde: van Rooij; Weijers, van den Boomen, R. Born, Slegers (81. C. van Doorn); van Houtum (83. Demin), Vroomen, de Jongh (81. M. van Doorn); de Wijs, Megens, Pieschel
Sarto: Matovinovic; de Kort, Furrer, de Kok, Janssens, van Gijsel, Verheijden, Theuns, Kuipers (van der Meulen), Swaak, Hesselberth (den Biggelaar)