dinsdag 23 april 2024
UNA in de verdediging - Foto: Thieu Vlemmix

UNA speelt voor de achtste keer gelijk

Heerlerheide – UNA gaat dit seizoen aan kop in het klassement van de gelijke spelen: acht maal tot dusver. Ook qua aantal tegendoelpunten scoort men (samen met ADO ’20) het allerbeste. Maar daarmee is men niet altijd even blij. Zoals deze zondag in Limburg. Ook tegen Groene Ster zat er namelijk meer in.

De thuisploeg begon het beste met een gevaarlijk schot van Bryan Simons. UNA’s antwoord van de doorgebroken Max van den Akker kwam snel daarna. Hij dook alleen voor de keeper Mark Voss op, waarna deze de gelepelde bal uit de lucht plukte. Onder de sterke impulsen van uitblinker Niek van Boekel kreeg UNA gaandeweg de eerste helft steeds meer de overhand. In de 35e minuut was het dan ook wèl raak! Juul Respen legde de bal diagonaal neer voor de inkomende Max van den Akker, waarna deze de bal binnenschoof: 0-1. Meteen daarop brak Mitchel van Rosmalen op de middellijn door en werd hard getorpedeerd, waarna Groene Ster aan een rode kaart ontsnapte. En een minuut later speelde Brian Boogers Max van den Akker op links aan. Hij schoot echter in de inmiddels neerdalende regen in aardige schietpositie over. In het restant van de eerste helft verzuimde UNA om echt door te drukken, waardoor de nipte 0-1 voorsprong naar de thee werd meegenomen.

In de tweede helft kwamen de groene sterren na een half uur terug in de wedstrijd, na een groot misverstand bij UNA achterin. Chefrino Eind profiteerde met plezier van deze blunder en zette de gelijkmaker op het scorebord. Daarna werd het duel feller en feller en was UNA duidelijk op jacht naar de zege. Die leek er ook te komen. In de 89e minuut werd Sten Senders – op de rand van het strafschopgebied – voor de zoveelste keer onreglementair gestuit. Zijn prachtige vrije trap belandde vervolgens bij de geheel vrijstaande Brian Boogers die de bal een paar meter voor doel maar een duwtje hoeft te geven met het hoofd. Dat deed ie ook. Maar de bal belandde, tot afgrijzen van alles wat UNA was, naast.

De gemoederen raakten daarna zo her er der flink verhit en scheidsrechter Jonathan van Dongen maakte er met de fluit maar gauw een eind aan. Een punt. Groene Ster is er blij mee, UNA minder ….

(verslag: Thieu Vlemmix)

34. van den Akker 0-1; 52. Eind 1-1

UNA: Stoskovic; Horsten, Scheepers, Sijbers, Jagt; Senders, N. van Boekel, van Rosmalen (82. van Gerwen); van den Akker, Boogers, Respen
Groene Ster: Voss; Petit, Dekkers (55. Keulen), Simons, Elalji (68. ), Eind, Stassar, Breukers (87. Zejnilovic), Zwartjes, Hupperts, Simmons