Marvilde verliest thuis van VOAB

Meerveldhoven – Het seizoen is en blijft moeizaam. Hard werken en veel gelijke spelen, maar dat levert te weinig op. Met 8 punten bivakkeert Marvilde op dit moment op een 12e plaats. VOAB uit Goirle bezet de 8e plaats met 12 punten. Na vandaag blijft Marvilde op dezelfde plek na een 2-3 nederlaag, waarbij VOAB in de 2e helft slordig was in het benutten van de kansen en daardoor Marvilde lang in leven hield.

Marvilde was niet meteen bij de les waardoor VOAB meteen een goede schietkans kreeg, maar Sam van Rooij bracht redding. Dat was al in de 2e minuut, maar de kans van Sil van Herwijnen twee minuten later was behoorlijk groter. Alleen voor doelman Tomas Roovers wist hij niet te scoren. Na de eerste moeilijke 10 minuten kwam Marvilde beter in zijn spel. In de 18e minuut had Mauro van Houtum een prima actie in huis over links. Hij gaf hierna de bal op Gideon Pieschel die in het strafschopgebied naar rechts en links kapte en daarna met links hard bij de eerste paal inschoot, 1-0. Twee minuten later kreeg Sil van Herwijnen de grote kans om de score te verdubbelen. Hij kapte zijn tegenstander prima uit en ging richting het doel. Dichtbij het doel schoot hij in, maar doelman Roovers bracht met de benen redding. Hierna waren er weinig kansen meer, tot vijf minuten voor rust. Een hoekschop vanaf links werd bij de eerste paal ingekopt  door Chiel van Boxtel, 1-1. Dat werd uiteindelijk nog niet de ruststand, want in de blessuretijd van de eerste helft schoot Job van de Weijden nog vanaf 20 meter de 1-2 in de korte hoek.

Na een uur schoot Stijn van Laarhoven, de uitblinkende aanvoerder van de bezoekers, in maar Sam van Rooy, uitblinker aan Marvilde kant, bracht redding. Iets na het uur zag Van Laarhoven op 35 meter van het doel dat Sam van Rooij een paar meter voor zijn doel stond. Zijn lob/schot kwam op de lat terecht. Een kwartier voor het einde kwam Marvilde dan toch op gelijke hoogte. Een perfecte lange bal van Robbert Born van links achter naar 10 meter van het vijandelijke doel werd beheerst ingetikt door Sander Megens, 2-2. Marvilde schakelde niet terug, maar bleef vol de aanval zoeken. Een gelijkspel is leuk, maar levert niet zoveel op. In de 80e minuut kreeg Marvilde al een eerste waarschuwing. Job van de Weijden werd vrijgespeeld en mocht inschieten op 15 meter. Sam van Rooij bracht redding. Twee minuten later besliste dan uiteindelijk Stijn van Laarhoven de wedstrijd. Alleen voor de Marvilde-doelman tikte hij rustig de 2-3 in het doel. Marvilde bleef het hierna proberen en gooide werkelijk alles naar voren, maar kansen kwamen er niet. In de counter was VOAB veel gevaarlijker, maar zelfs een aanval van vier tegen één (Sam van Rooij) werd niet goed uitgespeeld (onderschept door Sam). Uiteindelijk heeft Marvilde in de tweede helft eenvoudigweg te weinig gecreëerd en ging dat bij VOAB beter.

18. Pieschel 1-0, 40. van Boxtel 1-1, 45+1. van de Weijden 1-2; 75. Megens 2-2, 82. van Laarhoven 2-3

Marvilde: van Rooij; van Vark (72. Megens), van den Boomen, R. Born; Slegers (54. Weijers), van Houtum (72. Demin) , Vroomen, de Jongh (67. M. van Doorn); de Wijs (67. C. van Doorn), van Herwijnen, Pieschel