zondag 14 juli 2024
Echt Veldhovenz Luidkeels

Voor de achtste keer Echt Veldhovenz Luidkeels

Veldhoven-Dorp – Op vrijdag 17 februari is het weer zover dat heel Veldhoven kan meezingen met Echt Veldhovenz Luidkeels. Wat begon als een grap is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement in Veldhoven. Het festival vindt plaats in de tent op de Plaatse.

Ondanks de vervelende coronaperiode is Echt Veldhovenz Luidkeels elk jaar doorgegaan. In 2021 was het feest op het “Eeuwfeest op de Plaatse” tijdens het 100 jarig bestaan van Veldhoven. De vorige editie vond plaats in theater de Schalm. In 2023 is het meezingfeest terug in de tent op de Plaatse.

Het evenement is daags voor carnaval en de meeste gasten zullen verkleed komen. Toch is het meezingen geen typisch carnavalsevenement. Het repertoire bestaat uit Nederlandstalige liedjes, Duitse en Engelse meezingers. Er is een enorme playlist van maar liefst 20 bekende meezingers. Zoals gebruikelijk staan de teksten op vier grote schermen. Zo kan iedereen meezingen.

Rommelgats baoske

Net zoals voorgaande jaren, zal ook vanavond het Rommelgats baoske bekend worden gemaakt. Het ‘baoske’ is een ondernemer die het Rommelgats carnaval en dus de gemeenschap een warm hart toedraagt. Wie gaat Dianne Heesakkers opvolgen die afgelopen jaar deze titel in ontvangst mocht nemen? In de pauze van het Echt Veldhovenz Luidkeelsprogramma zal de prins van Rommelgat samen met de wethouder van plezierige zaken het nieuwe baoske bekend maken.

Speciale gast

Om het Echt Veldhovenz Luidkeelsfeest compleet te maken is het stoeprandorkest “de Kwelpiepers” erbij. Deze kapel is ontstaan op vliegveld Welschap en draait inmiddels al zo’n 40 jaar mee in het feest- en carnavalscircuit.

Ook dit jaar is het vast weer gezellig meezingen in de grote tent op de Plaatse.