dinsdag 23 april 2024
UNA in de aanval - Foto: Thieu Vlemmix

Dominant UNA maakt het op het einde nog spannend

Zeelst – Afgelopen zondag was het weer eens een Brabants treffen op Sportpark Zeelst. Blauw Geel’38/Jumbo kwam op bezoek. De ploeg van trainer Niels van Casteren, presteert dit seizoen voortreffelijk en neemt plaats drie op de ranglijst in. De Veghelnaren verloren pas twee keer, waarvan 1 keer op eigen veld tegen UNA (11 september werd het 0-4). Ondanks het verschil van 14 punten op de ranglijst was UNA een groot deel van de wedstrijd de betere ploeg en won dan ook verdiend met 3-2, al werd het in de laatste fase toch nog spannend in Zeelst.

Het publiek op Sportpark Zeelst had zondermeer een fel aanvallend Blauw Geel verwacht. Maar dat viel tegen. Het eerste half uur ging de wedstrijd gelijk op met nauwelijks kansen aan beide kanten. Daarna nam UNA het heft in handen en na 3 hoekschoppen op rij bleven de Zeelstenaren de druk opvoeren. De ploeg van Harrie Gommans domineerde vanaf dat moment het grootste gedeelte van de wedstrijd. Toch duurde het tot een minuut voor rust voordat Max van den Akker de score opende: zijn schot ging via voor de binnenkant van de verste paal het net in: de 1-0 voorsprong met rust was dan ok verdiend.

Na rust ging UNA vrolijk verder en toen Louisben op op links op “Jagt” ging naar voren, kwam de bal uiteindelijk op rechts bij Thomas Horsten, die met een hard schot de 2-0 binnen pegelde. Het werd zelfs nog 3-0 nadat Mitchel van Rosmalen van dichtbij een hoekschop van Sten Senders achter doelman Jordy Zielschot kopte. UNA zat in een comfortabele zetel, maar zakte teveel echter onderuit.

Blauw Geel profiteerde in de 82e minuut toen Koen van der Zanden nauwelijks werd aangepakt en de 3-1 op het scorebord bracht. De wedstrijd was echter nog niet gespeeld. Dahir en Bob Groenendijk werden in het veld gebracht. Maar de laatste mocht slechts zes minuten van zijn invalsbeurt genieten, want hij beging een fout binnen de zestien met als resultaat: rood en penalty tegen. Het was opnieuw Koen van der Zanden die nu vanaf elf meter de 3-2 scoorde en UNA stond met tien man. Blauw Geel ging in de resterende minuten verwoed op jacht naar de gelijkmaker tegen de tien van UNA. Zo bleef het spannend tot aan het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeremy Lensink, maar UNA gaf de (verdiende) overwinning niet meer weg.

45. van den Akker 1-0; 52. Horsten 2-0, 77. van Rosmalen 3-0, 82. van der Zanden 3-1, 88. van der Zanden 3-2 (str)

UNA: Flokstra; van Gerwen, Scheepers, Sijbers, Jagt (82. Groenendijk); Horsten, van Rosmalen (90. Wijnsma), Respen; Senders, Boogers (75. Boulghalgh), van den Akker (82. Dahir)
Blauw Geel’38: Zielschot; van Boxtel, H. van den Nieuwenhof, Zeller, Hurkmans (82. Alkir); B. van den Nieuwenhof, Boonstoppel (62. Gurcuoglu), op den Camp; Murt, van der Zanden, Loermans (62. Oubaha)