zondag 14 juli 2024

RKVVO doet goede zaken met forse winst op Unitas’59

Een gehavend RKVVO mistte maar liefst 4 basis spelers als gevolg van blessures. Maar ook Unitas verscheen gehavend aan de strijd met slechts 1 wisselspeler. De strijd was er niet minder om. Opvallend waren de assists van Bram van Sambeek, die vier keer aan de basis stond van de forse 6-1 winst van de Oerlenaren.

De wind had een stevige invloed op het spel en Unitas koos bij de aftrap, wind tegen. Dat was geen beste keuze want RKVVO trok al vrij snel het initiatief naar zich toe met snelle aanvallen over de vleugels. Dit resulteerde in de 20e minuut in het eerste doelpunt. Bram van Sambeek stuurde Luuk Soetens alleen op de keeper af en die wist dit buitenkansje beheerst af te ronden; 1-0 . Niet veel later was het slordig verdedigen door Job de Groot op 20 meter van de goal van Unitas waardoor Luuk Soetens de bal kon ontfutselen en met een fraaie lob de keeper van Unitas wist te verschalken: 2-0. In de 28e minuut kreeg RKVVO een vrije trap op de linkerhelft van Unitas en deze werd door Bram van Sambeek met een gevaarlijk swing in de 16 gekruld waar Benn Soetens wel raad wist met zo’n voorzet en de bal met het hoofd in de kruising liet belanden: 3-0

RKVVO liet de teugels even vieren en dat dat niet altijd de beste oplossing is, bleek wel toen de spits van Unitas de diepte in werd gestuurd en onreglementair door Bram van der Velden gevloerd werd. Iedere toeschouwer zag het als een onschuldige schouderduw maar tot afschuw van de meesten, en zeker Bram van der Velden, wees de verder goed leidende scheidsrechter Daniel Jansen, resoluut naar de stip. Hier mocht Marijn Franse aanleggen voor de 3-1 en deed dat ook naar behoren ondanks dat keeper Stef Biscop de goede hoek koos. Dit was ook de ruststand.

In de 2e helft was het nu de beurt aan RKVVO om tegen de wind in te gaan spelen. Meteen werd de druk door Unitas opgevoerd en met name de eerste 15 minuten was Unitas heer en meester. Tot de 62e minuut toen opnieuw Bram van Sambeek met een beheerste voorzet Bart Sanders wist te vinden die onberispelijk kon binnenkoppen: 4-1. Nu was de ban gebroken en zakte Unitas verder weg en kon niet voorkomen dat Jordan Bujito nog de 5-1 en 6-1 binnenschoot, wederom 1 keer op aangeven van Bram van Sambeek.

RKVVO doet hiermee goede zaken voor zowel de 2e periode als de algemene rangschikking waar het opschuift naar de 3e plek achter Bladella en Acht. Volgende week wacht voor RKVVO de lastige uitwedstrijd tegen het sterke Gestel dat op slechts 1 punt van RKVVO de vijfde plaats bezet. Bij RKVVO was het in de 1e seizoenshelft 2-2 geworden dus de teams zijn goed aan elkaar gewaagd.

Doelpunten:
20. L. Soetens 1-0, L. Soetens 2-0, 28. B. Soetens 3-0, Franse 3-1; 62. Sanders 4-1, Bujito 5-1, Bujito 6-1

Opstellingen:
RKVVO: Biscop; Rijkers (Wibbens), B. Soetens, Jongenelen, L. Soetens (Oosterbosch), van de Velden, van Sambeek, Sanders (van den Bogaert), Bujitu, van Dijk (Dirks), Braam
Unitas ‘59: de Groot, Vissers, Franse, Diks, Zebaira, Blummel, Bergen, Noordermeer, Drijver, Bots, van der Maat