zaterdag 27 april 2024
Mauro van Houtum in duel om de bal - Foto: Willy Pieschel

Zwaar gehavend Marvilde kansloos tegen topploeg SC Kruisland

Meerveldhoven – Na de mooie overwinning vorige week in Erp (0-3) stond vandaag de wedstrijd tegen SC Kruisland (uit Kruisland gemeente Steenbergen) op het programma. De eerste wedstrijd van deze competitie speelde Marvilde in Kruisland en behaalde een knappe 0-0 uitslag. Kruisland was de betere ploeg, maar met veel inzet en een beetje geluk was dat mogelijk. Vandaag ontbrak bij Marvilde een half basisteam door een schorsing, een vakantie, blessures en zieken. Op voorhand zou de wedstrijd tegen kampioenskandidaat nummer één dus moeilijk worden. En dat bleek ook in de wedstrijd. Marvilde liep 90 minuten achter Kruisland aan en verloor uiteindelijk met 1-4.

In de 8e minuut kwam Kruisland op voorsprong. Een voorzet werd, in een poging om de bal weg te werken, verlengd door Jorg Vroomen. Hierdoor was Gideon Pieschel verrast en liep de bal met de borst in het eigen doel, 0-1. Hierna blieef het overwicht voor de bezoekers en, behoudens een vrije trap van Jorg Vroomen op 23 meter die naast ging, kreeg Marvilde geen kansen. In de 33e minuut kwam Richelor Sprangers tot de achterlijn in het strafschopgebied aan de rechterkant. Zijn voorzet kon ingetikt worden door Fouad Idabdelhay, 0-2. Helaas werd dit nog niet de ruststand, want in de blessuretijd werd een ingooi vanaf links bij de eerste paal nog met het hoofd verlengd door Niels de Boer. Hierdoor vloog deze over iedereen heen in de verre hoek, 0-3.

In de tweede helft bleef Kruisland de betere ploeg en kwam in de 67e minuut op een 0-4 voorsprong. De verdediging van Marvilde ging in de fout en hierdoor kon Richelor Sprangers vanaf de rechterkant alleen op Sam van Rooij af gaan. Hij had geen moeite om de bal in het doel te plaatsen. Gelukkig wist Marvilde in de 87e minuut nog een eretreffer te maken en dat was ook meteen het mooiste doelpunt van de wedstrijd. Je hebt er niks aan, maar toch… . Een corner vanaf links van Mitchell Slegers werd weg gebokst door doelman Maikel Korebrits. Op 30 meter pikte Robbert Born deze op en hij trapte deze daarna fantastisch gedrukt in de verre hoek vanaf 25 meter 1-4. Een mooi besluit van deze kansloze wedstrijd.

Kruisland lijkt de grootste kanshebber voor het kampioenschap en zij bereiden zich ondertussen ook al voor op toetreding tot de 4e divisie, met de nodige nieuwe aanwinsten. Volgende week staat de volgende wedstrijd op het programma in Tilburg bij SC ’t Zand. De eerste wedstijd tegen deze tegenstander werd thuis met 2-3 verloren, dus Marvilde heeft iets goed te maken.

8. Pieschel 0-1 (e.d.), 33. Idabdelhay 0-2, 45+1. de Boer 0-3; 67. Sprangers 0-4, 87. R. Born 1-4

Marvilde: van Rooij; van Vark, Vroomen (83. Martens), R. Born, Slegers; M. van Doorn, van den Boomen, van Houtum; Janssens (85. van Gorp), Megens (85. Verwaal), Pieschel (48. Janssen)
SC Kruisland: Korebrits; Klap, van den Bempt, Tanko (gewisseld), van de Kreeke, Aznag (gewisseld), Hadjaissa, Sprangers, Tiebosch (gewisseld), de Boer, Idabdelhay (gewisseld). Wissels: Ouaddaf, de Kubber, Goveia, ???