donderdag 18 april 2024
Theo Cudok van Veldhoven Samen Verkeersveilig

Voorlichting aan jeugd over dode hoek

’t Look – Theo Cudok is van Veldhoven Samen Verkeersveilig. Hij gaf donderdag en vrijdag voorlichting op basisschool De Brembocht. In groep acht zit de jeugd die volgend jaar naar de middelbare school gaat. Meestal per fiets. Dus is nu het goede moment om de kinderen voorlichting te geven over veiligheid in het verkeer. In het bijzonder, de gevaren van fietsen langs een vrachtauto. Theo laat de kinderen bij een politietruck zien wat de dode hoek is.

‘We staan vandaag in Veldhoven, zeg maar de buitenwijk van Eindhoven’.  Zo begint agent Ed Sabel de video, die hij samen met Theo op nam. Sabel is coördinator van het bekende Mobiel Media Lab. Deze in politie kleuren geschilderde vrachtwagen rijdt heel Nederland door. Elke dag staat de blikvanger in een andere gemeente. Daar binnen worden burgers ontvangen, met steeds een verhaal of demonstratie over een thema. Steeds gaat het over veiligheid. Op YouTube heeft Sabel een eigen kanaal met vele video’s over de truck en de inzet bij allerlei campagnes.

In deze video zien we Theo voor de klas in de basisschool aan de Messenmaker. De kinderen doen binnenkort het verkeersexamen op de fiets. Theo legt uit wat de gevaren zijn van de dode hoek. Buiten staat het Mobiel Media Lab. De kinderen gaan om beurten achter het stuur zitten en in de dode hoek staan. Zij zijn getuigen wat er gebeurt, als je niet op let. Theo’s tip: “Zorg ervoor dat als je naast een vrachtwagen fietst, je in zijn buitenspiegel de chauffeur kan zien”.

Klik op het plaatje om de video af te spelen: