zaterdag 27 april 2024
Marvilde in de aanval met Pieschel en Van den Boomen - Foto: Willy Pieschel

Marvilde te gehavend om het Sarto moeilijk te maken

Meerveldhoven – Het verschil met vorig seizoen is groot bij Marvilde. Dat zal dan toch het verschil zijn tussen de 2e en 1e klasse. Vorige jaar viel alles goed en werd het kampioenschap al na 19 wedstrijden gevierd. Op zo’n moment is niemand geblesseerd of geschorst. Dit jaar is het allemaal wat moeizamer en zijn er veel meer blessures en schorsingen. Vandaag ontbraken daardoor liefst acht spelers van de selectie die in augustus aan het seizoen begon. Vandaag tegen Sarto was het niet voldoende en werd verdiend verloren met 1-3.

De eerste helft ging aanvankelijk nog gelijk op, maar vanaf de 20e minuut nam Sarto het heft in handen. In de 21e minuut leverde dit de 0-1 op. Een vrije trap vanaf rechts van Bram Hesselberth werd al dan niet aangeraakt door Gijs Toemen en verdween zo in de lange hoek, 0-1. Één minuut later kreeg Marvilde een eerste mogelijkheid. Sander Megens zette goed door over rechts en gaf de bal voor. Voorbij de 2e paal kwam deze bij Gideon Pieschel, die voorlangs schoot. Een kwartier voor de rust nam Mark de Kort een paar meter van de zijlijn op links een vrije trap. Zijn goed geplaatste trap ging naar de verste kruising. Gelukkig voor Marvilde kwam deze via de onderkant van de lat terug het veld in. In de 42e minuut werd Gideon Pieschel op de rand van het strafschopgebied neergehaald. De vrije trap werd perfect in de lange hoek in de kruising geschoten door Robbert Born, 1-1.

De tweede helft begon Marvilde duidelijk beter en kreeg kansjes via Nick van den Boomen (uit corner Gideon Pieschel) kopbal naast en Gideon Pieschel (uit goede actie van Mauro van Houtum) schot in het zijnet. Maar dreigender werd Marvilde helaas niet. In de 73e minuut had Bram Hesselberth op rechts een goede actie in huis en uiteindelijk moest Sam van Rooij zijn schot in de korte hoek met de voeten redden tot hoekschop. Die werd genomen door Hesselberth en hard in de kruising gekopt door Tim Janssens, 1-2. Tien minuten later werd de wedstrijd beslist. Weer was het Hesselberth die in eerste instantie tegen de paal schoot, maar de terugspringende bal kwam via een omweg weer bij hem terecht en deze keer schoot hij de bal vanaf 20 meter hard in het dak van het doel, 1-3.

Op voorhand zou vandaag een lastige partij worden, gezien het aantal afwezigen. Helaas kwam dit bange vermoeden ook uit. Nog altijd staat Marvilde op een nacompetitie plek en volgende week volgt een uitwedstrijd tegen VOAB in Goirle. VOAB staat drie punten boven Marvilde op een veilige plek. Thuis werd de wedstrijd tegen VOAB met 2-3 verloren.

20. Hesselberth 0-1, 42. R. Born 1-1; 73. Janssens 1-2, 83. Hesselberth 1-3

Marvilde: van Rooij; van Vark, Vroomen, R. Born, Martens; M. van Doorn (76. C. van Doorn), van Houtum, van den Boomen; Janssen (83. van Gorp), Megens, Pieschel
Sarto: van Iersel; Janssens, Toemen, Furrer, van Gijsel, de Kort, Verheijden, den Biggelaar, Swaak, Theuns, Hesselberth